APM Vaslui: Acord de mediu privind exploatarea Chevron de la Puiesti

APM Vaslui: Acord de mediu privind exploatarea Chevron de la Puiesti
APM Vaslui: Acord de mediu privind exploatarea Chevron de la Puiesti

Agentia pentru Protectia Mediului – APM Vaslui a emis un nou acord de mediu pentru compania Chevron, in vederea explorarii gazelor de sist pe un perimetru din comuna Puiesti.

“Asa cum cere legea, proiectul acordului de mediu pentru lucrari de amenajare si foraj pentru sonda de explorare Puiesti a fost postat pe site-ul Agentiei pentru Protectia Mediului Vaslui pentru o perioada de opt zile. Cum in acest interval nu au fost primite observatii, s-a emis acordul de mediu pentru proiectul respectiv”, precizeaza un comunicat de presa remis, vineri, de APM Vaslui, potrivit Agerpres.

Perimetrul din Puiesti este cel de-al patrulea concesionat de compania petroliera Chevron pe raza judetului Vaslui. Chevron a obtinut in judetul Vaslui acorduri de mediu pentru inceperea explorarii in trei perimetre: Popeni 1A, in comuna Gagesti, Silistea 1A, in comuna Pungesti, si Paltinis 1A, in comuna Bacesti, si a depus documentatia pentru obtinerea acestui acord pe cel de-al patrulea perimetru, in comuna Puiesti.

In ultima zi a anului 2013, consilierii locali din comuna vasluiana Puiesti au votat organizarea unui referendum privind explorarea si exploatarea gazelor de sist pe raza localitatii, decizia fiind ulterior atacata in contencios administrativ de Institutia Prefecului Vaslui.

Agentia pentru Protectia Mediului – APM Vaslui a organizat, in cursul lunii decembrie a anului 2013, o dezbatere pe tema gazelor de sist in comuna Puiesti, unde compania Chevron vrea sa inceapa explorarea, dialogul fiind insa intrerupt de huiduielile si scandarile persoanelor care se opun proiectului.

La dezbaterea organizata in incinta Caminului Cultural din Puiesti au participat cetateni din zona, autoritati locale, dar si activisti ecologisti din mai multe orase ale tarii. Reprezentantii APM au fost primiti cu huiduieli, iar dezbaterea a inceput in timp ce mai multe persoane scandau lozinci impotriva Chevron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *