Cea mai mare turbina eoliana din lume a fost pusa in functiune

0
872
Cea mai mare turbin? eolian? din lume a fost pus? în func?iune
Cea mai mare turbină eoliană din lume a fost pusă în funcţiune
Cea mai mare turbina eoliana din lume a fost pusa in functiune
Cea mai mare turbina eoliana din lume a fost pusa in functiune

Producatorul danez de turbine eoliene Vestas a anuntat, joi, ca a pus in functiune cea mai mare turbina eoliana din lume, o instalatie care la sol ocupa o suprafata echivalenta cu trei terenuri de fotbal, transmite AFP, citata de Agerpres.

Vestas a precizat ca prototipul turbinei sale eoliene marine V164, cu o capacitate de 8 megawati, a produs joi primul sau kilowat de electricitate. V164 are un turn de 140 de metri si trei pale cu o lungime de 80 de metri fiecare.

‘Estimam ca aceasta turbina va reduce costul productiei de energie pentru clientii nostri’, a explicat purtatorul de cuvant al Vestas, Michael Zarin.

‘Va fi posibil ca un numar mai mic de turbine sa produca aceeasi cantitate de electricitate prin reducerea costurilor cu echipamente de genul fundatii, cabluri sau posturi electrice’, a adaugat Michael Zarin.

La capacitate maxima, turbina eoliana marina V164 va produce o cantitate de energie electrica echivalenta cu consumul a 7.500 de gospodarii europene.

Deocamdata, prototipul acestei turbine a fost instalat pe teren fix la centrul de teste de la Osterild (nord-vestul Danemarcei), grupul Vestas intentionand sa demareze productia de serie in 2015, daca cererea o va permite.

In prezent, cea mai puternica turbina eoliana amplasata pe pamant are o capacitate de 7,5 megawati si a fost produsa de grupul german Enercon. Pe mare, modelul cel mai puternic are o capacitate de 6 megawati si a fost produs in comun de Siemens si Alstom.

Vestas, cel mai mare producator mondial de turbine eoliene, anunta anul trecut infiintarea unui centru de suport pe baza pozitiei actuale pe piata si a flotei de turbine aflate in serviciu in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.