APM face inventarierea vidrelor din Gorj

APM face inventarierea vidrelor din Gorj
APM face inventarierea vidrelor din Gorj

Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Gorj va identifica in urmatorii doi ani vidrele din zona Bengesti Ciocadia – Novaci. In prezent, nu se cunoaste cu precizie efectivul real al acestor animale pentru ca nu s-a procedat niciodata la o inventariere a lor, desi vietuiesc de multi ani in zonele respective. In functie de rezultatele actiunii, se vor stabili masurile ce se vor lua pentru protejarea acestei specii de animale.

Vidrele vietuiesc pe raul Gilort in perimetrul Bengesti Ciocadia-Novaci. Proiectul Agentiei pentru Protectia Mediului vizeaza stabilirea exacta a numarului de vidre existent in zona respectiva, proiect care se realizeaza cu fonduri europene si pentru care APM Gorj a contractat o firma specializata. Actiunea de monitorizare a acestor animale a fost demarata saptamana acesta si au fost gasite cateva exemplare. “Am demarat partea de implementare a proiectului, acum este perioada cand se poate face o cartare a vidrelor pe zona respectiva, pe raul Gilort. Acum au fost colegii sa urmareasca, anumite semnale pentru a vedea cam care ar fi stadiul efectivelor de vidra pe zona respectiva. Efectivele de vidra tot timpul suporta modificari, in plus, in minus, nu se poate gestiona foarte clar. Daca hrana si conditii se dezvolta in numar suficient, daca sunt conditii vitrege, natura isi face singura reglarea”, a spus Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.

Valoarea totala a proiectului pentru identificarea efectivelor de vidra pe raul Gilort se ridica la aproximativ 160.000 de euro. Conform reprezentantilor agentiei, exista premise ca si pe Jiu sa fie intalnite aceste animale. Vidrele sunt animale care sunt de obicei active ziua, dar unele dintre ele practica un mod de viata nocturn. Isi fac rost de hrana din apa.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente