APM Satu Mare inventariaza animalele salbatice din judet

0
394

In perioada 16.03. – 21.03.2009, Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Satu Mare impreuna cu Directia Silvica Satu Mare si Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Satu Mare a organizat actiuni de evaluare a efectivelor pentru speciile de animale salbatice strict protejate, respectiv: urs brun, lup, ras si pisica salbatica.

ras
Acest eveniment a avut loc ca urmare a atributiilor ce revin Autoritatii Publice Centrale pentru Protectia Mediului in realizarea studiilor speciale de evaluare a starii resurselor biologice din flora si fauna salbatica, ce se exploateaza si se valorifica in diferite scopuri economice si sociale.

In urma evaluarilor din anul 2008, populatiile de carnivore din judetul Satu Mare cuprindeau 7 ursi bruni, 27 lupi, 1 ras si 196 de pisici salbatice. Aceste carnivore traiesc in regiunile montane si de deal acoperite cu paduri. Fiind strict protejate prin lege, vanarea lor se poate face numai prin obtinerea de derogari de la Ministerul Mediului.

Scopul acestei evaluari a fost stabilirea efectivelor reale ale acestor specii, urmand sa se faca propuneri de cote de recolta pentru sezonul de vanatoare 2009 – 2010. Propunerile vor tine cont de efectivele optime pentru fiecare fond de vanatoare, de nivelul pagubelor inregistrate, precum si de tendinta si structura populatiei. Prin aceste masuri de management se urmareste mentinerea populatiilor de carnivore mari la un nivel optim care sa le asigure supravietuirea in cadrul ecosistemelor din judetul Satu Mare. In cazul in care fondurile cinegetice se suprapun peste arii naturale protejate, la evaluare vor participa si administratorii acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.