Aprobarea unei scheme de minimis in sectorul agriculturii ecologice

0
437
Aprobarea unei scheme de minimis în sectorul agriculturii ecologice
Aprobarea unei scheme de minimis în sectorul agriculturii ecologice
Aprobarea unei scheme de minimis in sectorul agriculturii ecologice
Aprobarea unei scheme de minimis in sectorul agriculturii ecologice

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 754 din data de 16 octombrie 2014 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 864/2014 privind aprobarea schemei de minimis – “Ajutor specific compensatoriu acordat exploatatiilor vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica”.

Hotararea de Guvern stabileste o schema transparenta de ajutor de minimis, sub forma unor subventii acordate exploatatiilor vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica.

Bugetul total estimat al schemei este de 10.600.000 lei. Numarul maxim estimat de beneficiari este de 9.600.

Beneficiarii schemei de minimis sunt intreprinderile care detin exploatatii vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecologica, care se afla sub contract cu un organism de inspectie si certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene/aprobat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, respectiv producatorii agricoli persoane fizice, persoane juridice si/sau persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale ori intreprinderi familiale constituite potrivit prevederilor OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale.

Ajutorul de minimis se acorda beneficiarilor care indeplinesc conditiile de eligibilitate in anul de cerere 2013, in baza HG nr. 759/2010 privind acordarea de ajutoare specifice pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica, si care au depus cerere de ajutor in anul 2013 pentru exploatatiile cuprinse intre:
– 0,30 ha si 5 ha inclusiv;
– 5,1 ha si 20 ha inclusiv.

Cuantumul sprijinului financiar reprezentand ajutor de minimis care se acorda este de 1.180 lei/exploatatie pentru exploatatiile cuprinse intre 0,30 ha si 5 ha si de 845 lei/exploatatie pentru exploatatiile cuprinse intre 5,1 ha si 20 ha.
Valoarea totala a ajutorului de minimis care se acorda unei intreprinderi nu poate depasi suma de 15.000 euro pe durata a 3 exercitii financiare, in cursul exercitiului financiar actual si in cele doua exercitii financiare precedente.
Sumele se platesc beneficiarilor incepand cu data de 2 decembrie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.