Se vor impaduri 32 ha de teren degradat la Balaceana, judetul Suceava

0
894
Se vor împ?duri 32 ha de teren degradat la B?l?ceana
Se vor impaduri 32 ha de teren degradat la Balaceana
Se vor impaduri 32 ha de teren degradat la Balaceana

Presedintele Administratiei Fondului de Mediu (AFM), Adrian Gearap, a semnat, sambata, la Primaria Balaceana, contractul privind impadurirea a 32 de hectare de terenuri agricole degradate, valoarea proiectului de mediu fiind de peste un milion de lei. Gearap a spus ca finantarea acestui proiect se face integral de la AFM.

Primarul comunei, Nichita Babor, a declarat ca este o a doua etapa de impaduri in aceasta zona, dupa proiectul din 2010, cand au fost impadurite alte 50 de hectare.

Presedintele AFM a precizat ca in judetul Suceava se deruleaza 13 proiecte de mediu, in valoare totala de 50 de milioane de lei, sapte vizand apa-canalizare, patru spatii verzi si cate unul de impaduriri si gestiunea deseurilor. Totodata, Gearap a spus ca un contract similar de impadurire, de peste un milion de lei, se va semna in viitorul apropiat si in comuna Horodnic.

Presedintele AFM a aratat ca la programele pe 2012-2016 s-au efectuat deja plati in valoare de 8 milioane de lei, iar pentru acest an sunt programate plati in valoare de peste 18 milioane lei.

Prezent la Balaceana, presedintele Consiliului Judetean Suceava, Ioan Catalin Nechifor, a subliniat importanta actiunilor de impadurire in general, si in judetul Suceava in special. „Creste suprafata impadurita. Important pentru zona este sa impadurim, pentru ca am exploatat multa masa lemnoasa in judet. In contextul schimbarilor climatice e foarte importanta impadurirea, pentru a crea perdele forestiere si un factor de absorbtie”, a spus Nechifor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.