Romanii consuma aproape de doua ori mai mult zahar decat media europeana

0
484
Românii consum? aproape de dou? ori mai mult zah?r decât media european?
Zahărul, combustibilul preferat al celulelor canceroase
Romanii consuma aproape de doua ori mai mult zahar decat media europeana
Romanii consuma aproape de doua ori mai mult zahar decat media europeana

Studii recente date publicitatii de medicul Lygia Alexandrescu arata un fapt ingrijorator. Romanii consuma aproape de doua ori mai mult zahar decat media europeana. Media europeana este de 16 kilograme pe an, in vreme ce romanii consuma 30 de kilograme. In aceste conditii exista cel putin una din explicatiile privind incidenta diabetului zaharat la romani. Consumului de zahar ca factor favorizant al diabetului se adauga prajelile, insuficientul consum de apa, fumatul s.a.

Dupa cum subliniaza publicatia Puterea, “Specialistii in genetica au afirmat ca scuze precum “n-am cum sa nu ma imbolnavesc daca mama sau tata au fost bolnavi” sau “sunt predispus la ingrasare din cauza genelor” sunt doar mituri.

„Toti venim cu un pachet de gene bune, dar problema este ca nu stim sa-l conservam si ca o putem face folosind combinatii alimentare bune pentru sanatate.

Iar cea mai buna dovada ca acest lucru este posibil o reprezinta avantul pe care l-a luat nutrigenetica la nivel mondial, adica acea stiinta care studiaza relatia dintre gene si nutrient.

Tocmai aceasta stiinta face trecerea de la tratarea bolilor la preventie, in functie de fiecare caz in parte”, a explicat Natalia Cucu, directorul Centrului de Epigenetica”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.