Aradul primeste bani pentru spatii verzi

Autoritatile locale din cinci localitati aradene vor primi finantare din Fondul de Mediu pentru realizarea de spatii verzi in comunitatile lor, informeaza corespondentul AMOS News.

Este vorba despre Orasul Santana, care va primi suma de 400.000 lei pentru proiectul “Amenajare spatii verzi”, comuna Zerind – 120.427 lei pentru proiectul “Scuar, zona de recreere pentru toate varstele” in satul Iermata Neagra, orasul Ineu – 500.000 lei pentru proiectul “Amenajare si extindere de spatii verzi in localitatea Ineu”, Comuna Moneasa – 250.000 lei pentru “Reabilitarea parcului public din Statiunea Moneasa si modernizarea spatiilor verzi aferente Primariei si Centrului Civic din localitatea Moneasa, si comuna Bocsig – 206,491 lei, pentru modernizarea Parcului Bocsig.

Proiectele au fost selectate de comisia de analiza constituita potrivit OUG nr. 59/2007 dintr-un numar total de 160 depuse. Programul se aplica incepand cu anul 2007 si se va desfasura pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea prelungirii acesteia.

“Este un inceput in ceea ce priveste grija si interesul pe care trebuie sa-l acordam cu totii spatiilor verzi. Sumele venite de la Guvern constituie o baza de pornire pentru realizarea de noi zone ecologice si refacerea celor existente si ne bucuram sa constatam ca, pentru prima data, se aloca bani si cu aceasta destinatie. In plus, as dori ca aceste semnale sa vina din partea cat mai multor primarii, care sa se implice in realizarea de proiecte viabile si sa intruneasca toate conditiile de finantare”, a declarat Iosif Matula, presedintele Consiliului Judetean Arad.

Sursa: Amos News

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,152FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente