ARBDD, parte din sarbatoare. Ziua Internationala a Marii Negre

  0
  788

  Ziua Internationala a Marii Ne gre, cea mai izolata mare fata de oceanul planetar, este marcata printr-o serie de evenimente ce se desfasoara in aceste zile la Tulcea.

  Astfel, Administratia Re zer vatiei Biosferei Delta Dunarii in parteneriat cu Centrul de In for mare si Educatie in Mana ge men tul Deseurilor vor marca acest eveniment impreuna cu elevi si cadre didactice de la scolile din Delta: Sfantu Gheorghe, Sulina si Crisan. Actiunile vor cuprinde pre zentarea semnificatiei eve ni men tului de mediu si a caracteris ticilor Marii Negre, prezentarea pe scurt a proiectelor ARBDD le gate de Marea Neagra si un atelier de lucru cu activitati interactive. Cunostintele acumulate vor fi evaluate prin chestionare si fise de feed-back.
  In acest moment, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii are in implementare doua proiecte cu activitati derulate in regiunea Marii Negre: „Initiativa Regionala Ramsar pentru zonele umede costiere ale Marii Negre- Black Sea Coast Wetland Initiative (BlackSeaWet)”, ce are ca scop conservarea si gestionarea durabila a zonelor umede costiere din jurul Marii Negre avand in vedere ca acestea includ o mare varietate de habitate, cu specii de plante si animale de importanta nationala si internationala. Cel de-al doilea proiect, „Black Sea Scientific Network” din cadrul programului Seventh Framework Programme reuneste 49 de par te neri din tarile de la Marea Neagra: Ucraina, Rusia, Turcia, Romania, Bulgaria, Georgia, impreuna cu 6 parteneri din statele membre UE, un partener din Statele Asociate si 3 organizatii internationale. Pro iectul are ca scop infiintarea unei Retele Stiintifice la Marea Neagra a institutelor de cercetare, de me diu si socio-economice, univer si tati si ONG-uri din tarile cu des chi dere la Marea Neagra si dez voltarea unei infrastructuri virtu a le de date si informatii care va fi alimentata si mentinuta de aceste organizatii pentru a imbunatati identificarea, accesul, schimbul, indicatiile de calitate si utilizarea datelor si a informatiilor despre Marea Neagra.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.