Arca Verde Ecotic – prima gradina verticala din Romania

  0
  622
  Arca Verde Ecotic – prima gradină verticală din Romania
  Arca Verde Ecotic - prima gradina verticala din Romania
  Arca Verde Ecotic - prima gradina verticala din Romania
  Arca Verde Ecotic - prima gradina verticala din Romania

  Aflata la cea de-a doua editie, Gala Premiilor Pentru Un Mediu Curat reprezinta concretizarea eforturilor companiilor si institutiilor din Romania care s-au implicat in campanii de responsabilitate sociala, cu intentia de a contribui la schimbarea mentalitatilor sau cu dorinta de a aduce o imbunatatire a starii de fapt actuale. „Orice proiect de responsabilitate sociala care are ca obiectiv salvarea mediului este demn de luat in considerare, avand in vedere faptul ca, in Romania, implicarea mediului de afaceri sau institutional in acest domeniu este inca timida, comparativ cu tendintele europene”, declara Valentin Negoita, Presedinte al ECOTIC.

  Prima gradina verticala din Romania, ridicata in Bucuresti sub numele de „Arca Verde„, reprezinta locul de reunire a cat mai multor proiecte de salvare a mediului concepute si implementate in Romania in 2010. Dintre toate aceste proiecte, juriul si publicul le vor alege pe cele care exprima cel mai bine ideea de ecologie pentru oameni; proiectele castigatoare vor fi premiate in cadrul Galei Premiilor Pentru Un Mediu Curat, programata sa se desfasoare in decembrie. Vor fi acordate: Marele Premiu al Galei pentru colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), trei premii (1, 2 si 3), si Premiul Publicului. Proiectul este initiat de ECOTIC si sustinut de Romtelecom si Garda de Mediu, sub patronajul Ministerului Mediului si Padurilor.

  Orice companie, organizatie sau institutie poate inscrie online, pe www.PremiilePentruMediu.ro,  proiectele desfasurate in 2010. Data limita a inscrierii lucrarilor este 30  noiembrie 2010.

  Ideea care a stat la baza acestei constructii este puterea exemplului si dorinta de a demonstra ca, daca iti propui, poti ridica o oaza de verdeata chiar in inima betonului bucurestean. In proiect au fost implicati specialisti de top din mai multe industrii (proiectare tehnica, constructii, horticultura si peisagistica), care sa faca posibila, prin expertiza lor, realizarea acestei structuri inedite, menita sa ramana verde tot timpul anului cel putin in proportie de 70%. Primaria Sectorului 3 a pus la dispozitie terenul pe care este construita Arca si o va prelua in ingrijire la finalizare. Intentia ECOTIC este insa de a pastra acest simbol in atentia bucurestenilor, prin transformarea lui intr-un punct de referinta pentru viata culturala si sportiva a capitalei.

  Constructia, aflata in curs de finalizare pe Bulevardul Unirii, se afla in fata viitoarei Biblioteci Nationale. Evolutia lucrarilor, precum si rezultatul final al acestora pot fi urmarite in direct pe site-ul dedicat Galei, www.PremiilePentruMediu.ro.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.