Arges. Jumatate din culturile de grau si orez, calamitate din cauza secetei

Temperaturile ridicate au adus deja pierderi agricultorilor argeseni. Oamenii spun ca din cauza secetei au pierdut o mare parte dintre culturile muncite in primavara. Specialistii au calculat pierderi de aproape jumatate din tot ce s-a cultivat cu grau si orez.
culturi agricole calamitate
Pe ogoare din judetul Arges, mai toate culturile s-au uscat pentru ca nu a mai plouat de zile bune. Oamenii spun ca nu a mai fost o seceta atat de mare de zeci de ani si sunt disperati la gandul ca isi vor pierde toti banii investiti. Unii sateni isi amintesc ca o situatie similara s-a inregistrat in anii 1947 – 1949.

Specialistii spun ca in judetul Arges sunt deja pierderi care se ridica la peste 16 milioane de lei. Cea mai grea situatie se inregistreaza la culturile de grau si de porumb. “Cu toate ca ocupa suprafete mai mici, ele reprezinta pierderi mari. Avem sesizari de la producatorii agricoli, iar noi am fost si am vazut in teren si vom mai merge in continuare, sa constatam ca aceste culturi sunt aproape calamitate. Cu toate formele de sprijin pe care le-au primit producatorii pentru aceste culturi, pierderile se situeaza undeva la 10 milioane pe hectar”, explica Florin Povarna, director adjunct al Directiei Agricole Arges.

Singura solutie pe care o mai au acum agricultorii este ploiaia, pentru ca multi dintre ei susin ca sistemele de irgatii sunt mult prea scumpe si nu isi mai permit alte investitii.

Sursa: Antena 3

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente