Arges: Oamenii trebuie educati sa colecteze si sa selecteze corect gunoiul

Arges: Oamenii trebuie educati sa colecteze si sa selecteze corect gunoiul

Presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a transmis ca perioada ce urmeaza este una dificila pentru judetul Arges, in ideea ca s-au incheiat investitiile la Depozitul Ecologic Albota, iar de acum inainte argesenii trebuie educati in sensul respectarii acestui proiect, de colectare, gestionare si depozitare selectiva a deseurilor solide in judetul nostru.

„Cei care au dat bani pentru aceasta investitie vor veni sa vada daca acest proiect isi atinge obiectivele. Urmeaza o munca dificila in urmatorii ani.”, a declarat Nicolescu.

35 milioane de euro a costat intreaga investitie

Pe 30 noiembrie a avut loc la Depozitul Ecologic de dese-uri menajere Albota ceremonia de inchidere a lucrarilor la obiectivul de investitii „Inchiderea depozitelor de deseuri de la Albota, Campulung si Mioveni si a platformelor de gunoi necontrolate, construirea noului depozit de gunoi ecologic si a unei statii de transfer la Campulung, sistem de colectare in zonele urbane si rurale ale judetului Arges” din cadrul masurii ISPA „Managementul integrat al deseurilor solide din judetul Arges”. Respectivul proiect ISPA are ca scop protejarea mediului inconjurator, a sanatatii populatiei prin inchiderea si remedierea depozitelor existente si construirea unui nou depozit conform cerintelor Uniunii Europene, introducerea si extinderea sistemelor de colectare selectiva a deseurilor pentru promovarea reciclarii ambalajelor si deseurilor biodegradabile in acord cu cerintele nationale si europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *