Arges: OMV Petrom, amendata pentru poluarea unui rau

Arges: OMV Petrom, amendata pentru poluarea unui rau
Arges: OMV Petrom, amendata pentru poluarea unui rau
Arges: OMV Petrom, amendata pentru poluarea unui rau

Garda de Mediu Arges a amendat cu 100.000 de lei compania OMV Petrom, iar Administratia Bazinala de Apa Arges Vedea a sanctionat acelasi operator cu 35.000 de lei, dupa ce raul Cotmeana a fost poluat pe o lungime de 12 kilometri din cauza unei avarii la o magistrala de transport titei.

Potrivit unei informari date publicitatii marti de Prefectura Arges, compania OMV Petrom a fost amendata cu 100.000 de lei de catre Comisariatul Garzii de Mediu si cu 35.000 de lei de catre Administratia Bazinala de Apa Arges Vedea pentru deversarea de produse petroliere in apele raului Cotmeana, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, poluarea accidentala s-a produs duminica, 22 februarie, cand o magistrala de transport titei care trece prin zona localitatilor Cocu si Poiana Lacului s-a spart, 300 de litri de petrol si 30 de litri de apa sarata deversandu-se din conducta administrata de OMV Petrom in apele raului Cotmeana. Conform Prefecturii Arges, poluarea s-a extins pe aproximativ 12 kilometri luciu de apa, iar scurgerea petrolului a fost stopata cu ajutorul a 15 baraje din material absorbant montate pe albia raului.

Autoritatile le recomanda localnicilor din Cocu, Poiana Lacului, Sapata si Lunca Corbului sa nu foloseasca apa din raul Cotmeana pentru adapat animale sau pentru alte activitati gospodaresti pana la depoluarea raului. Prefectul de Arges, Mihai Oprescu, a solicitat Directiei de Sanatate Publica Arges ca, dupa ce se va finaliza decontaminarea luciului de apa, sa faca o analiza a calitatii apei din fantanile aflate in apropierea raului Cotmeana din zona poluata, pentru a sti daca a fost afectata panza freatica sau apa potabila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *