Arii protejate in Bacau

calcar.jpgAriile protejate la noi in tara reprezinta o lista foarte lunga cu diferite zone salbatice, insa situatia actuala a acestora si cat sunt ele de protejate ramane sa descopere fiecare drumet care se abate din calea lui pentru a admira frumusetile naturii, sau cat mai exista din ele.

Judetul Bacau are nu mai putin de 15 zone inscrise in lege ca arii protejate, printre aceste numarandu-se si cineritele de Nutasca-Ruseni din comuna Cleja.  (cinerite – tufuri vulcanice consolidate). Pe intelesul tuturor, aceste cinerite sunt un strat consolidat de cenusa vulcanica, provenita din eruptii care s-au produs in a doua jumatate a erei teriare, pe care se pare ca le conservam.

Pe langa acestea, mai exista ca zone protejate si calcarele cu Lithotamnius din Slanic si punctul fosilifer Carligata din comuna Ciresoaia.

Ideal ar fi sa stim mai multe despre zonele salbatice protejate de lege si sa le cunoastem importanta, pentru a fi mai informati si a ne imbogati nu numai cunostintele, dar si pentru a avea motive in plus sa ne mandrim cu ce poate oferi aceasta minunata tara.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente