Asociaţia Ador şi o firmă din Anglia vor să preia padocul municipalităţii
Asociatia Ador si o firma din Anglia vor sa preia padocul municipalitatii

Asociatia Ador si o asociatie din Anglia, respectiv Romanian Animal Aid, vor sa preia adapostul public al municipalitati si sa castreze toti cainii din municipiu. Miercuri, reprezentantii Ador au inaintat Executivului Primariei Botosani un contract prin care se mentioneaza cum va fi realizata aceasta preluare, asta dupa ce primarul Ovidiu Portariuc le-a dat un ultimatum privind gasirea unor solutii in cazul cainilor fara stapan. Contractul urmeaza sa fie analizat si de reprezentantii municipalitatii, urmand ca saptamana viitoare, in prezenta si a unui reprezentant din Anglia, sa se poarte discutii pe marginea acestuia.

Reprezentantii Asociatiei Ador spun ca vor sa preia inclusiv sesizarile cu cainii agresivi. Reprezentantii celor doua asociatii propun ca contractul sa fie incheiat pe o perioada de zece ani.

“Asociatia din Anglia vine si cu aport de bani, 25% din bugetul local de la dumneavoastra pentru catei, iar noi venim cu 50% din bugetul local“, a spus Daniela Andrisan, presedintele Asociatiei Ador.

Primarul Ovidiu Portariuc spune ca nu va astepta patru-cinci ani sa se rezolve problema cainilor comunitari in municipiu, ci doreste masuri imediate, pentru a se vedea efectul si in strada.

“Este o solutie de la care putem incepe discutia. Spuneti din start ca solutia nu reduce imediat numarul cainilor de pe strazi, doar vor fi sterilizati si vaccinati. In fond nu rezolva problema pe termen lung. Dar vom analiza contractul“, a precizat Portariuc.

Pe perioada cat se va parafa contractul, municipalitatea va suspenda activitatea de preluare a cainilor de catre firma din Constanta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here