Asociatia Salvati Dunarea si Delta a hranit pasarile din Delta Dunarii

Asociatia Salvati Dunarea si Delta a hranit pasarile din Delta Dunarii

Reprezentantii Asociatiei Salvati Dunarea si Delta impreuna cu agentii ecologi ai Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii, au hranit pasarile afectate de iarna grea din zonele Saraturi Murighiol, Gridul Lupilor si Somova-Parches.

Actiunea a fost organizata pentru a veni in ajutorul lebedelor, lisitelor, pescarusilor si garlitelor din Delta Dunarii care, din cauza inghetului si a zapezilor abundente, sufera de lipsa hranei. Au fost imprastiate 300 kg de paine furaj, puse la dispozitie prin amabilitatea Dobrogea Grup.

Pasarile ce raman peste iarna in Delta, cele care in mod normal se hranesc cu vegetatie acvatica si nevertebratele de pe fundul apei, au suferit in aceasta perioada de foame. Printre altele, este vorba de lebada de iarna (Cygnus cygnus) si lebada de vara (Cygnus olor) care in mod obisnuit se hranesc cu vegetatie acvatica. Gheata de pe lacuri le-a tinut la distanta de sursele de hrana.

Situatia a fost semnalata de agentii ecologi din cadrul ARBDD, care au solicitat sprijinul asociatiilor de protectie a mediului, persoanelor fizice si societatilor comerciale in vederea unor actiuni de hranire a faunei din rezervatie. In spiritul misiunii de protejarea biodiversitatii din Delta Dunarii, Salvati Delta a reusit sa mobilizeze Dobrogea Grup care a pus la dispozitie 300 kg de paine furaj. Astfel, voluntarii SDD si agentii ecologi au creat o echipa de criza care s-a deplasat in Delta Dunarii si au imprastiat mancarea pentru zburatoare.

Dupa ce conducerea Rezervatiei si Garda de Mediu Tulcea au raportat moartea a sute de pasari de foame si frig in zona Vadu, facand un apel umanitar catre societate, am incercat sa punem in . actiune o colaborare intre institutiile Statului (ARBDD), societatea civila (Salvati Dunarea si Delta) si sectorul privat responsabil (Dobrogea Grup). Si am reusit! In ciuda nepasarii si a lipsei cronice de finantare… Actiunea a durat trei zile si a hranit cateva mii de pasari, oferind un exemplu de colaborare, la care ii invitam si pe altii.” spune Liviu Mihaiu, presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta.

Am apreciat cu acest prilej disponibilitatea persoanelor sau organizatiilor de a se implica in acest fel de actiuni si ramanem increzatori ca numarul acestora va creste in viitor ca si diversitatea actiunilor in care se vor implica.” spune Grigore Baboianu, Guvernatorul RBDD.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente