Cinci judete ar fi afectate de derularea proiectului minier propus la Rosia Montana

Cinci judete ar fi afectate de derularea proiectului minier propus la Rosia Montana

Consilierul municipal Ionel Ciupe avertizeaza ca Aradul ar fi unul dintre cele cinci judete afectate de derularea proiectului minier.

„Cand vorbim despre Rosia Montana, vorbim despre aurul Romaniei – deci, al nostru, al fiecaruia dintre cetatenii acestei tari. Aradul – conform monitorizarii facute publice chiar de catre investitorii canadieni de la Rosia Montana Gold Corporation – este considerat ca fiind unul dintre cele 5 judete direct afectate de contestatul proiect minier, asa incat responsabilitatea privind situatia celor 315 tone de aur si a restului zacamintelor naturale continute in cei patru masivi muntosi condamnati la moarte ne priveste cu atat mai mult!” a declarat Ionel Ciupe, in cadrul unei discutii neconventionale pe teme de ecologie, la care au participat studenti si ziaristi interesati de subiect.

Liberalul, care s-a declarat „un ecologist convins”, a promis asistentei ca va demara, incepand cu aceasta primavara, o serie de actiuni menite sa constientizeze populatia fata de ceea ce el a numit „ipocrizia fara margini a actualei puteri – care pe de o parte exporta imagini cu superba Gradina a Carpatilor, dar, pe de alta, isi vinde pe nimic cele mai valoroase dintre bogatiile naturale, practicand demagogia intr-un mod descalificant. Avem obligatia morala sa ne intereseze ce se petrece acolo!”.

Ciupe a aratat cu degetul inclusiv inspre autoritatile locale, care, pana acum, cel putin, nu au o pozitie oficiala fata de exploatarea miniera cu cianuri din Apuseni.

„Ne vindem pe nimic cele mai valoroase bogatii naturale” (Ionel Ciupe)

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente