Asociatiile din Bistrita nu vor sa mai platesca taxa speciala de adoptare a cainilor

Asociatiile nu vor sa mai platesca taxa speciala de adoptare a cainilor

Asociatiile de protectie a animalelor au reusit sa „elibereze” municipiul Bistrita de cainii vagabonzi. Aproape 200 de comunitari au fost adoptati, de aceea Primaria Bistrita este de acord sa scuteasca asociatiile de plata taxei pentru adoptarea cainilor.
La sedinta de consiliu local de astazi se va discuta si despre scutirea de taxe speciale a asociatiilor care cer caini pentru adoptie internationala.

Aceasta taxa este de 100 de lei pentru fiecare caine cerut pentru adoptie iar in acest moment la plata taxei sunt obligate si asociatiile pentru protectia animalelor, inclusiv cele care intermediaza adoptia internationala a cainilor fara stapan.

De la inceputul anului si pana in 15 septembrie au fost luati din adapostul Primariei Bistrita 187 de caini dintre care au fost adoptati de catre Asociatia „T.O.R.A.” 156 de exemplare iar de catre Asociatia „Lucky Dogs” 28 de caini, numai 3 caini fiind adoptati de catre persoane fizice.

Deoarece asociatiile de protectie a animalelor au contribuit atat de mult la curatarea strazilor de maidanezi, in sedinta de consiliu local de miercuri se va decide daca aceste asociatii vor mai trebui sa plateasca taxa atunci cand vor cere caini pentru adoptie internationala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *