Au fost descoperite sute de noi specii de corali in Australia

0
478

In Townsville, Australia cercetatorii marini au descoperit sute de noi specii de corali si alte forme de viata nemaiintalnite pana acum de oamenii de stiinta.
specii noi de corali
Din nefericire inventatierea si observarea acestor minunatii trebuie facuta cat de repede posibil din cauza pericolelor ce se abat asupra biodiversifitatii coralilor.
Cercetatorii, in cele trei expeditii organizate, au descoperit peste 300 de corali dintre care aproape jumatate sunt noi pentru omenire.Surprizele nu s-au oprit aici, oamenii de stiinta au mai gasit si : zeci de specii de crustacee de mici dimensiuni ce ar putea forma una sau mai multe familii; un exemplar rar de amphiopod ce face parte din familia Maxillipiidae ce prezinta un piciorus asemeni unui bici care este de 3 ori mai mare decat marimea corpului; vietuitoare asemeni unor creveti unele avand gheare mai mare decat corpul; o meduza Cassiopeia extrem de rara si de frumoasa in a carei tentacolele traiesc alge prin simbioza si alte insecte marine.
Intr-un interviu dat pentru Enviornment News Service doctorul Ian Pioner coordonatorul proiectului si directorul Institutului Australian de Cercetare Marina, spunea ca principalele amenintari pentru coralii din aceasta zona sunt intensificarea pescuitului, cresterea aciditatii oceanului si poluarea. In urmatoarea perioada oamenii de stiinta vor observa indeaproape aceste noi minuni ale oceanului si vor incerca sa afle ce impact au acestia asupra mediului maritim dar si asupra vietii umane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.