Au furat aproape cinci hectare de padure

Au furat aproape cinci hectare de padure

30.000 de lei este valoarea amenzilor aplicate de Directia Silvica, foto: arhiva ads

Furturile de lemn din Harghita par sa nu se mai opreasca. O analiza a Directiei Silvice arata ca, in primele sase luni ale anului, s-au furat 2.255 de metri cubi de lemn, potrivit informatiaharghitei.ro.

Paguba se ridica la 330.000 de lei. Aceasta inseamna ca, daca ar fi fost vorba despre o plantatie compacta, o suprafata de aproximativ cinci hectare de padure ar fi fost rasa de pe fata pamantului.

Potrivit analizei Directiei Silvice Harghita, in cazul acestor taieri ilegale, specialistii silvici au constatat 22 de infractiuni, precum si 32 de contraventii. Valoarea totala a amenzilor aplicate a fost de aproximativ 30.000 de lei.

In ceea ce priveste transportul materialului lemnos fara acte de, personalul silvic impreuna cu politisti si jandarmi au efectuat in primul semestru al acestui 1.030 de razii. In urma verificarilor au fost aplicate 21 de amenzi, valoarea lor ridicandu-se la aproximativ 70.000 de lei.

Directia Silvica Harghita are in administrare o suprafata de 87.185 de hectare fond forestier. 24.380 hectare sunt proprietate publica a statului, iar 62.805 hectare sunt proprietate privata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *