Au inceput filmarile la primul serial documentar despre siturile Natura 2000 din Romania

Au inceput filmarile la primul serial documentar despre siturile Natura 2000 din Romania

Asocierea S.C. Humboldt Spirit S.R.L. si S.C. Relief Media S.R.L. va realiza in perioada 2011 – 2012 un serial documentar pentru prezentarea siturilor Natura 2000, activitate in cadrul proiectului „Campaniei Nationala de constientizare privind importanta conservarii Biodiversitatii prin Reteaua Natura 2000 in Romania”.

Serialul va avea 7 episoade info-documentare, fiecare a cate 52 de minute. Primul episod va introduce conceptul de biodiversitate, istoricul retelei Natura 2000 in tara nostra si va prezenta siturile din bioregiunea Pontica. Urmatoarele 5 episoade vor prezenta bioregiunile Continentala, Panonica, Stepica si Alpina. Ultimul episod va fi unul de sinteza prezentand relatia dintre dezvoltare durabila si biodiversitate. Serialul va cuprinde prezentarea generala a bioregiunilor, interviuri cu specialisti si reprezentanti ai comunitatilor locale, prezentarea habitatelor si a speciilor salbatice, importanta, starea de conservare si particularitatile siturilor, prezentarea unor activitati economice care nu afecteaza calitatea siturilor, etc.

Scopul realizarii si difuzarii serialului documentar este formarea unei opinii favorabile unor bune practici de utilizare a capitalului natural in siturile Natura 2000.

Regizorul serialului documentar este Jon Grig iar scenariul este scris de Dan Mihai Vasiliu. Serialul va fi difuzat pe un canal TV generalist in cursul anului 2012 si va putea fi vizionat si pe site-ul http://biodiversitate.mmediu.ro/.

Contractul de achizitie publica a fost acordat Asocierii S.C. HUMBOLDT SPIRIT S.R.L. si S.C. RELIEF MEDIA S.R.L de catre Fundatia Centrul National pentru Dezvoltare Durabila care a castigat licitatia deschisa organizata in perioada decembrie 2010-martie 2011.

„Campania Nationala de constientizare privind importanta conservarii Biodiversitatii prin Reteaua Natura 2000 in Romania” este finantata de Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Mediu – Axa prioritara 4 „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protectia Naturii”, proiect care se deruleaza pe o durata de 27 de luni, in intervalul 14.12.2010-14.03.2013. Proiectul este implementat de Fundatia Centrul National pentru Dezvoltare Durabila in parteneriat cu Ministerului Mediului si Padurilor – Directia Biodiversitate. Valoarea totala a proiectului este de 14.036.402 lei, din care: 11.543.466 lei (finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala si bugetul de stat) si 2.492.936 lei contributia beneficiarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *