Au inceput lucrarile la Centrul de Deseuri din Cluj

0
470
Au început lucrările la Centrul de Deşeuri din Cluj
Au inceput lucrarile la Centrul de Deseuri din Cluj

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, a inaugurat marti lucrarile de executie a Centrului de Management Integrat al Deseurilor in judetul Cluj, proiect in valoare totala de 107.536.011,54 lei fara TVA. Termenul de finalizare a Zonei Tehnice si a primei celule de depozitare este de 14 luni.

Cu aceasta ocazie, Alin Tise a declarat ca atat rampa de gunoi de la Pata Rat, cat si celelate rampe din judet vor fi inchise intr-un an de zile.

„Astazi demaram acest proiect care are o valoare de aproximativ 77 de milioane de euro, Centrul de Managment Integrat al Deseurilor, am dat ordin de incepere pentru prima celula, respectiv pentru centrul de baza care va avea, pe langa statie de sortare, statie de tratare si cladiri administrative, toata infrastructura, apa, drumuri, gaz. Este un proiect important pentru acest judet, incepand de anul viitor rampa de la Pata Rat va fi inchisa. Acest proiect are termen de realizare 14 luni. Dupa ce acest centru va fi dat in functiune, toate rampele din judet vor fi inchise”, a declarat Alin Tise.

Inaugurarea a avut loc pe terenul pe care se va construi Centru de Management Integrat al Deseurilor, situat in zona „Tufele Rosii”, din apropierea fostei rampe de la Pata Rat. Termenul de executie a lucrarilor este de 14 luni, iar perioada de garantie este de 60 de luni.

„In paralel cu aceste lucrari, vom demara lucrarile si la cele trei statii de transfer, respectiv Huedin, Gherla si Mihai Viteazu si statia de baza care va fi langa acest centru. Contributia judetului la acest proiect este de aproximativ 1,9% din valoarea totala. In finantare avem aproximativ 50 de milioane de euro bani europeni, valoarea contributiilor fiecarei localitati va fi decisa in final, dupa ce vom vedea valoarea de adjudecare dupa fiecare licitatie in parte. Acest depozit va rezolva definitiv problema gunoaielor pentru urmatorii 50 de ani. Putem spune adio rampelor de gunoi in termen de 12 luni”, a mai precizat presedintele CJ Cluj.

Lucrarile se vor derula in baza contractului incheiat cu Asocierea S.C. Confort S.A., Atzwanger SPA, S.C. Ladurner Impianti S.R.L. Si S.C. Vel Service S.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.