Aurul de la Rosia Montana, negociat in Guvern

  1
  465

  Ministrul interimar al Economiei si, totodata, cel desemnat pentru a detine acelasi portofoliu si in viitorul Executiv, Adriean Videanu a declarat, vineri, ca vrea sa introduca proiectul Rosia Montana in programul de guvernare, precizand ca va sustine demararea acestuia cat mai curand, mai ales in contextul actual in care pretul aurului pe plan mondial este in crestere. Rosia Montana

  Proiectul Rosia Montana este unul dintre cele mai controversate proiecte din mineritul romanesc, in principal din cauza componentei de protectie a mediului.

  Surse oficiale declarau, sambata, pentru Mediafax, la finalul unei discutii dintre viitorii membri ai Executivului, ca includerea proiectului pe lista prioritatilor noului Guvern reprezinta un subiect delicat de negociere intre ministrul Economiei si cel al Mediului, portofolii care revin PDL, respectiv UDMR.

  Proiectul a fost blocat in ultimii ani de lipsa unei autorizatii de mediu, pe care fostul ministru de resort, Attila Korodi (UDMR), a refuzat sa o elibereze, pe motiv ca proiectul nu indeplineste standardele cerute.

  Statul roman, prin Minvest Deva, are o participatie de 19,3% din actiunile companiei Rosia Montana Gold Corporation, care detine licenta pentru zacamantul auro-argentifer din judetul Alba. Participatia majoritara apartine companiei canadiene Gabriel Resources.

  Sursa: Adevarul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.