Autobuz ecologic in teste pe strazile din Ramnicu Valcea

art-1.jpgOperatorul de transport public din Ramnicu Valcea, SC ETA SA, a primit pentru o perioada de 2 saptamani, in mod gratuit pentru probe si teste, un nou model de autobuz urban marca “Isuzu Citimark”, a declarat pe data de 11 noiembrie 2009, Daniel Ionescu, purtator de cuvant in cadrul Primariei municipiului.

“Toate cheltuielile ocazionate de exploatarea autobuzului, mai putin cele cu combustibilul, vor fi suportate de firma importatoare, SC Anadolu Automobil Rom SRL. Autobuzul, numit in limbaj curent “midibuz”, datorita capacitatii si dimensiunilor sale (23 locuri pe scaune, 9 m), va fi utilizat pe traseul de microbuze A, Complex Hermes – Muzeul Satului Bujoreni, strabatand astfel cea mai aglomerata artera a municipiului, Calea lui Traian. La sfarsitul perioadei, rezultatele testelor vor fi publicate in doua reviste de specialitate, Tranzit si Cargo”, a spus Daniel Ionescu.

Tot el mai adauga faptul ca acest model de autobuz urban reduce semnificativ costurile operationale datorita noului tip de motor amplasat in spate si care functioneaza cu un consum redus de combustibil.

Citimark ofera un confort sporit pasagerilor, avand interiorul foarte spatios, usi mari si fiind prevazut cu podea joasa in dreptul celei de-a doua usi pentru a facilita accesul persoanelor cu dizabilitati. Motorul, cu niveluri de zgomot si de emisii de dioxid de carbon foarte reduse, este produs de cel mai mare constructor de motoare Diesel, Isuzu Motors Ltd si dezvolta 210 CP. Autobuzul poate transporta pana la 72 de pasageri in functie de modul de dispunere a scaunelor”, mai precizeaza purtatorul de cuvant din cadrul Primariei.

Citimark a trecut cu succes toate testele de siguranta realizate in faimosul centru de testare din Idiada, Spania. Citimark dispune de certificare germana, ABS-ul, ASR-ul si franarea pe discuri fata-spate fiind dotari standard ale acestui autobuz.

“Este foarte silentios si foarte confortabil, suspensiile pneumatice fata-spate asigurand o calatorie confortabila. Constructorii s-au gandit si la confortul soferului, astfel totul este la vedere si foarte usor accesibil datorita dispunerii ergonomice a comenzilor si instrumentelor de bord. Acesta este rezultatul investitiilor si angajamentelor administratiei locale a Ramnicului de a promova un transport la standarde europene, cu reducerea semnificativa a poluarii”, mai spune Ionescu.

Sursa: http://www.green-report.ro/stiri/pautobuz-ecologic-teste-pe-strazile-din-ramnicu-valcea

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,152FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente