Autoritatile de mediu lanseaza un proiect online de intarire a educatiei ecologice in scoli

Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) a anuntat oficial lansarea, in parteneriat cu Corpul Pacii Romania si USAID, a proiectului EcoWeb, prin care vor fi promovate activitatile de educatie ecologica si va fi intarita colaborarea intre primarii, scoli si ONG-uri de mediu.
educatie ecologica
Proiectul EcoWeb se va axa si pe crearea unei baze de date privind educatia ecologica la nivel national.

„Un mediu curat si sanatos depinde de comportamentul si constiinta fiecarei persoane. Proiectul EcoWeb va impartasi tinerilor lectii privind protectia mediului si va permite cresterea unei noi generatii de cetateni responsabili in ceea ce priveste mediul inconjurator”, a declarat presedintele ANPM, Mihail Faca.

EcoWeb urmareste, de asemenea, sa creeze o pagina de internet cu materiale educationale privind mediul, sa evidentieze contributiile depuse de diferite persoane sau organizatii implicate in procesul de educatie ecologica si sa realizeze o retea de comunicare si colaborare intre organizatiile non-guvernamentale, scoli si autoritatile publice.

Persoanelor care vor trimite, pana in 17 aprilie, planuri de lectii le va fi recunoscuta contributia prin postarea materialelor concepute pe pagina de internet a proiectului, iar cei care trimit mai mult de cinci planuri vor fi mentionati pe site sub numele de „Parteneri in proiect”.

Pagina de internet va fi disponibila pentru public in mai 2009.

„Prin imbinarea resurselor si experientei ambelor organizatii, vom putea sa punem la dispozitia tuturor celor interesati materiale privind educatia ecologica si sa precizam contributia scolilor, organizatiilor non-guvernamentale si a diferitelor persoane in domeniul educatiei ecologice”, a declarat directorul Corpului Pacii Romania, Ken Goodson.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *