Aproape jumatate dintre americani cred ca gravitatea incalzirii climatice este exagerata de presa

0
359

Din ce in ce mai multi americani (41%) cred ca gravitatea incalzirii climatice este exagerata de mass-media, arata un sondaj Gallup dat publicitatii joi, relateaza AFP.
incalzirea climatica
41% dintre american se indoiesc ca schimbarea climatica este atat de grava pe cat scrie presa, cel mai ridicat nivel de scepticism din ultimii 10 ani, potrivit institutului de sondaje. In 2004, 38% dintre americani erau de aceeati parere.

Studiul, realizat pe un esantion de 1.012 adulti, in perioada 5-8 martie, arata si ca schimbarea climatica se afla pe ultimul loc in ceea ce priveste preocuparile legate de mediu ale americanilor. In schimb 84% dintre persoanele chestionate se tem de posibila poluare a apei potabile. Contaminarea solului, poluarea aerului, ploile acide si disparitia unor specii de plante si animale sunt principalele surse de ingrijorare ale americanilor.

Si proportia celor care cred ca schimbarea climatica a afectat deja Terra este in scadere, de la 61% anul trecut, la 53% in prezent. Iar 16% dintre cei chestionati sunt de parere ca efectele schimbarile climatice „nu se vor produce niciodata”, o valoare record.

Rezultatele sondajului sugereaza ca „mesajul privind schimbarea climatica a pierdut o parte din ecoul sau in randul americanilor”, explica Lysia Saads, analist la Gallup.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.