Autoritatile din Mehedinti sunt in alerta, dupa ce o pata de produs petrolier a fost descoperita pe Dunare

Reprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor Mehedinti si politistii de frontiera au intrat in alerta, sambata dimineata, dupa ce pe Dunare, in apropierea Portului Drobeta Turnu Severin, a fost descoperita o pata de produs petrolier, transmite Mediafax.pata petrol Dunare

Pata a fost depistata initial de reprezentantii SGA Mehedinti, sambata, la ora 8.00, aceasta avand 20 de metri lungime si 15 metri latime in apropierea Garii de Est Drobeta Turnu Severin. Cateva zeci de minute mai tarziu, politistii de frontiera au observat ca aceasta s-a mutat in aval, intre kilometrii fluviali 928 – 921.

Directorul SGA Mehedinti, Adrian Draghici, a declarat ca mai multe echipaje monitorizeaza Dunarea catre Barajul Portile de Fier II pentru a depista unde a ajuns pata, aceasta deplasandu-se cu o viteza foarte mare din cauza debitelor crescute ale fluviului.

„In acest moment, Dunarea are o viteza de 14 kilometri pe ora, iar la intrare in tara debitul a crescut cu 400 de metri cubi pe secunda fata de ieri, inregistrand la intrarea in tara, la Bazias, 10.300 de metri cubi pe secunda, motiv pentru care pata este posibil sa se fi dispersat”, a declarat Draghici.

Mai multe echipaje ale Sistemului de Gospodarire a Apelor Mehedinti monitorizeaza fluviul pentru a depista pata si pentru a actiona cu produse de neutralizare. In teren a fost trimis si Laboratorul SGA Mehedinti care va preleva probe pentru a depista natura produsului poluant.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *