Vracii ugandezi recunosc ca practica sacrificarea copiilor

0
428

Sacrificiile ritualice sunt in crestere in Uganda in contextul modernizarii tarii din cauza credintei nativilor ca vrajitoria le poate aduce bunastare.vrajitorie

Un astfel de vraci povesteste ca unii clienti pe care i-a avut au capturat copii si i-au adus sange sau parti ale corpului pentru a fi folosite in ritualuri magice. Altul a recunoscut ca a ucis el insusi peste 70 de oameni, inclusiv propriul fiu, scrie The Telegraph.

De altfel, chiar guvernul de la Kampala s-a declarat ingrijorat de cresterea numarului de sacrificii umane. Potrivit autoritatilor, sacrificiile sunt conectate cu dorinta de prosperitate a ugandezilor care apeleaza la vrajitorie.

„Rapesc copiii altor oameni si le aduc inima si sangele direct aici (la altar – n.red.) ca sa le faca pe plac spiritelor”, marturiseste unul dintre vracii care au renuntat la aceasta practica si s-au dedicat luptei impotriva sacrificiilor umane. „Aduc ofrandele in cutiute si le pun sub copacul de unde vin vocile spiritelor”. Vraciul sustine ca a primit aproximativ 180 de euro pentru o astfel de consultatie, dar neaga ca ar fi comis vreo astfel de crima sau ar fi instigat pe altcineva. „Spiritele le-au vorbit direct clientilor”.

Potrivit politistilor, in 2007, doar trei crime au fost conectate cu uciderile ritualice. In 2009, in schimb, numarul a crescut la 26.

Postul britanic BBC prezinta un documentar revelator despre aceste practice magice.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.