Autoritatile locale au depus numai 31 de proiecte pentru a doua etapa a programului Casa Verde

  1
  236

  Autoritatile locale au depus numai 31 de proiecte pentru unitati publice si asociatii de proprietari, cu o saptamana inainte de finalul celei de-a doua etape a programului Casa Verde, potrivit datelor transmise marti de Administratia Fondului de Mediu (AFM), la solicitarea NewsIn.casa verde

  Pe 9 septembrie, Administratia Fondului pentru Mediu anunta ca a decis prelungirea cu 15 zile a perioadei de depunere a proiectelor in cadrul celei de-a doua etape a programului Casa Verde, pana pe 30 septembrie.

  AFM a mai anuntat ca analiza proiectelor depuse in prima faza nu a fost inca finalizata. Pe 27 august, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, declara ca prima sesiune a programului de inlocuire sau completare a sistemelor clasice de incalzire cu sisteme care utilizeaza energie solara, energie geotermala si energie eoliana ori alte sisteme care duc la imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului s-a incheiat cu depunerea a 151 de proiecte.

  Valoarea celor 151 de proiecte insuma circa 100 milioane euro, a mai spus Nemirschi.

  Bugetul total pentru cele doua etape ale programului Casa Verde este de 310 milioane lei (150 milioane lei, in prima etapa, respectiv 160 milioane lei in cea de-a doua).

  Banii pentru acest program sunt administrati de autoritatile locale, de aceea, persoanele care doresc sa monteze panouri solare, pompe de caldura sau centrale eoliene trebuie sa se adreseze mai intai asociatiilor de locatari, care pot face apoi demersuri la autoritatile publice locale pentru includerea in program. De asemenea, primariile si consiliile locale pot depune proiecte pentru unitatile publice (camine de copii si de batrani, scoli, gradinite etc.) pe care le au in administrare sau in proprietate.

  Finantarea nerambursabila, asigurata de Administratia Fondului pentru Mediu, se acorda in proportie de pana la 80% din cheltuielile eligibile ale proiectului.

  Romania va trebui ca in 2020 sa produca 24% din energie din resurse regenerabile, cu 6 puncte procentuale mai mult decat obtine in prezent din hidroenergie si biomasa.

  Sursa: NewsIn

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.