Autoritatile locale, invinse de maidanezi

0
450

Autoritatile locale ale municipiului Targu Jiu s-au declarat invinse in operatiunea de ridicare a maidanezilor de pe strazi.
maidanezi
Alexandru Zaharia, directorul Directiei de Servicii Comunale (DSC) Targu Jiu, in cadrul caruia functioneaza un Serviciu de Ecarisaj, a declarat ca legislatia nu permite rezolvarea problemei cainilor fara stapan: „Copiii si batranii sunt persoanele care cad cel mai frecvent victime cainilor fara stapan, pentru ca nu se pot apara. Legislatia nu ne permite decat sa-i luam de pe strada, sa-i sterilizam si doar pe cei foarte bolnavi sa-i putem castra, dar asta numai in prezenta reprezentantilor asociatiilor pentru protectia animalelor”. Potrivit lui Alexandru Zaharia, in prezent, in adapostul canin al primariei se afla 170 de caini, iar in padocul care apartine Asociatiei de protectie a animalelor „Pro Animals” sunt 400 de maidanezi. „Speram ca la jumatatea acestui an sa fie dat in folosinta noul adapost cu 600 de locuri pentru caini. Este un padoc modern, dotat cu o sala de primire si de tratament, farmacie, magazie pentru hrana, grup sanitar. Si activitatea Asociatiei -Pro Animals- ne este de un real ajutor”, a mentionat Alexandru Zaharia.

Nici un padoc nu respecta normele mini-me de functionare

De la inceputul anului si pana acum s-au aplicat 100 de crotalii maidanezilor prinsi si sterilizati, iar in perioada urmatoare se vor aplica inca pe atat. Conform datelor prezentate de DSC Targu Jiu, anul trecut au fost dati spre adoptie 45 de caini fara stapan, iar in acest an – 30. De asemenea, de la inceputul anului si pana in prezent au fost returnati stapanilor 50 de caini luati de hingheri.
Alexandru Zaharia a precizat ca programul Serviciului de Ecarisaj a fost prelungit la patru schimburi. Acesta va propune consiliului local adoptarea unei hotarari privind amendarea lucratorilor din cadrul unitatilor economice care hranesc cainii vagabonzi: „La intreprinderi sunt foarte multi caini fara stapan pentru ca sunt hraniti. Voi propune consiliului local adoptarea unei hotarari de sanctionare a angajatilor care hranesc animalele. Si in cartierele de romi sunt foarte multi caini. Parca e o pepiniera de maidanezi. La fiecare familie sunt sapte-opt patrupede”.
Ion Iliuta, director coordonator al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Gorj, spune ca nici un padoc din judetul Gorj nu respecta conditiile de functionare: „Pana acum, au fost amenajate adaposturi doar in localitatile Targu Jiu, Targu Carbunesti, Turceni si Rovinari. Acestea nu respecta insa conditiile minime pentru functionare, inregistrandu-se deficiente in ceea ce priveste cazarea, dotarile si asigurarile asistentei veterinare de specialitate”.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.