Marea debarasare, minuscula

O noua editie a Campaniei „Marea Debarasare” a fost organizata sambata in Targu Jiu, Baia de Fier, Novaci si Balesti in colaborare cu Agentia pentru Protectia Mediului Gorj, dar fara succes.
colectare deseuri
Cele mai putine deseuri au fost stranse in Targu Jiu, unde cetatenii nu s-au mai ingramadit sa scape de vechile electrocasnice. Operatorii serviciului de salubritate s-au intors cu masinile aproape goale din teren.
„Din Targu Jiu s-a strans doar o cantitate de 140 de kilograme. Probabil ca oamenii nu mai au ce sa arunce. S-au tot organizat actiuni de colectare in fiecare luna. Speram ca in luna august sa nu fim tot asa dezamagiti”, a declarat Cristina Ghita, responsabil pe probleme de mediu din cadrul Primariei Targu Jiu. Potrivit directorului APM Gorj, Gheorghe Fometescu, multi dintre targujieni au dus aparatura electrocasnica la magazinele de profil ca sa obtina reduceri pentru achizitionarea alteia noi. „Cred ca esecul a fost cauzat de faptul ca oamenii si-au dus electrocasnicele vechi la magazinele din oras de la care au avut posibilitatea sa cumpere aparatura noua la preturi reduse”, a declarat Fometesu.

Tone de deseuri la Rovinari

Intr-o ora, in Rovinari, masina de la salubrizare a fost incarcata cu deseuri, aici fiind stranse sambata trei tone.
„Ca sa scape de vechituri, oamenii au scos in fata scarilor sau portilor toate televizoarele, masinile de spalat sau frigiderele pe care nu le mai foloseau. S-au strans cateva tone de echipamente electronice. In celelalte comune participante vom sti la inceputul saptamanii care a fost situatia”, a declarat Gheorghe Fometescu. Deseurile au fost transportate la depozitul ecologic din zona Barsesti. Urmatoarea editie a campaniei va avea loc pe 8 august.

Sursa: Gazeta de Sud

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *