Autoritatile maramuresene nu stiu cand proiectul depozitului ecologic de la Farcasa va fi aprobat

Autoritatile maramuresene nu stiu cand proiectul depozitului ecologic de la Farcasa va fi aprobat

Desi anul sta sa se incheie, situatia proiectului depozitului ecologic care urmeaza sa fie implementat in satul Sarbi din comuna Farcasa este inca incerta.

Autoritatile maramuresene spun ca mai trebuie fixata doar unitatea de implementare a proiectului, fapt ce presupune unele modificari in cadrul Consiliului Judetean. Restul depinde de Ministerul Mediului, institutie care va da avizul pentru trimiterea proiectului la Bruxlles. Insa acest lucru nu se stie inca.

“Din punctul nostru de vedere, mai trebuie doar in organigrama sa fixam unitatea de implementare, urmeaza o sedinta astazi a AGA pentru deseuri si reasezarea conducerii si restul depinde de minister sa-l transmita.

La Timisoara cand am fost n-au venit cei de la minister, ci doar firmele de consultanta, dar cred ca in zilele urmatoare urmeaza sa ne invite la discutii. De aprobat nu va pot spune nimic”, a spus Emil Marinescu, vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures.

Valoarea totala a investitiei se ridica la aproximativ 70 milioane de euro, iar ratarea proiectului ar insemna un dezastru pentru maramureseni, care ar fi nevoiti sa transporte gunoiul menajer in alte judete, cu costuri multi mai ridicate.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente