Autoritatile satmarene ascund gunoiul sub pres

Rampa de gunoi ilegala de la Mujdeni manjeste padurea inconjuratoare, sub ochii diverselor institutii cu atributii in domeniu.

Satmarenii dornici de o “iesire” la sfarsit de saptamana aleg deseori sa mearga in zona Mujdeni, cam la 35 de kilometri de capitala de judet. In padurea din apropierea complexului turistic se dezvolta insa, nestingherita, o rampa de gunoi ilegala.

Panouri degeaba

Chiar pe marginea drumului, un panou te avertizeaza ca depozitarea in padure a deseurilor de orice fel este interzisa si se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 800.000 si 1.200.000 de lei vechi. Nu intri bine in padure ca avertizarea a si fost uitata.

Pe partea dreapta a drumului, printre copaci, zac aruncate ici si colo gramezi de gunoaie. Culmea ironiei, urmeaza un alt indicator, care atrage atentia asupra ilegalitatii depozitarii de gunoaie si ameninta cu amenzi de 500 de lei (de data asta noi). In vecinatatea panoului – alta gramada de gunoi.

Drumul urca in continuare, cotesti la stanga si iti apare in fata un platou. Pe o suprafata de cateva sute de metri patrati, inconjurate de padure, numai gunoaie: sticle sparte, flacoane, saci proveniti de la materialele de constructii, seringi, sticlute de medicamente, imbracaminte, plapume, perne, scutece, mobilier etc.

Adevarata groapa de gunoi se afla insa la o margine a platoului: o rapa care abia asteapta sa fie umpluta de mizeria, aruncata cu buldozerul de pe platou.

Dupa cum spun cei cativa rromi aflati la sortat de fier vechi pe rampa de gunoi, “aici se face curatenie in fiecare saptamana. Vineri vine cineva cu buldozerul si impinge gunoiul in rapa. Nu mai ramane nimic pe platou pana la inceputul saptamanii viitoare cand vine tractorul care aduna gunoiul din comuna (Orasul Nou – n.r.).”

Citeste articolul Autoritatile satmarene ascund gunoiul sub pres integral in Evenimentul Zilei

Articolul precedentApa din fantani, infestata cu nitrati
Articolul următorBraconaj in Delta

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente