Autoritatile sud-coreene au mobilizat resurse impresionante in lupta impotriva mareei negre produse in Marea Chinei de Est.

Ecologistii din intreaga lume au protestat la sfarsitul acestei saptamani, cu ocazia Zilei Mondiale de actiune impotriva schimbarilor climatice.

La Bali, in Indonezia, unde are loc o importanta conferinta pe tema incalzirii globale, 100 de oameni au cerut delegatilor sa adopte masuri urgente pentru a proteja planeta.

Activistii au arborat pancarte ostile administratiei Statelor Unite ale Americii si au cerut delegatiilor celor 189 de tari participante la conferinta sa faca presiuni pentru ca protocolul de la Kyoto sa fie aplicat de toate statele semnatare.

Protocolul de la Kyoto prevede reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, din 2008 pana in 2012, cu 5 % fata de nivelul din 1990. SUA au refuzat sa ratifice acest acord, despre care sustin ca este prea costisitor de aplicat.

O demonstratie similara a avut loc si la Berlin, unde peste 1.500 de oameni au iesit in strada pentru a atrage atentia asupra pericolului schimbarilor climatice. Campania a culminat cu dezvelirea unei sculpturi in gheata ce reprezinta un urs polar.

Ecologistii au demonstrat si la Manila, in Filipine: 200 de oameni au cerut autoritatilor sa ia masuri pentru reducerea gazelor cu efect de sera. Filipinezii vor ca energiilor regenerabile, cum ar fi cea solara sau cea eoliana, sa li se acorde o atentie mai mare. Si in Taiwan a avut loc un mars al ecologistilor: 1.500 de oameni au iesit in strada pentru a spune NU emisiilor de dioxid de carbon.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *