Conferinta de la Bali intra intr-o saptamana cruciala

  0
  306

  Negocierile privind incalzirea globala de la conferinta de la Bali intra, de luni, intr-o saptamana cruciala.

  Potrivit AFP, Conferinta de la Bali reuneste peste 10.000 de persoane – delegatii din 190 de tari, sute de experti, organizatii non-guvernamentale si in jur de 1.400 de jurnalisti. Printre personalitatile care participa la conferinta se numara secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, dar si fostul vice-presedinte american Al Gore, recompensat cu premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile sale de a sensibiliza lumea in privinta incalzirii globale si a poluarii.

  Succesul conferintei de la Bali – care ar urma sa stabileasca un termen precis pentru noul tratat impotriva gazelor cu efect de sera, responsabile pentru incalzirea globala – depinde de concesiile pe care sunt dispuse sa le faca Statele Unite, dar si China.

  Dupa ce Australia a ratificat Protocolul de la Kyoto in prima zi a conferintei de la Bali, expertii estimeaza ca si Statele Unite, singura tara care nu a semnat acordul, ar putea face un gest similar. Administratia americana a refuzat sa adere la Protocolul de la Kyoto, explicind ca limitarea emisiilor de gaze ar afecta competitivitatea economiei.

  Guvernul de la Beijing a explicat ca nu poate introduce interdictii pentru protectia mediului, pe motiv ca acestea ar frina dezvoltarea economiei.

  Sursa: Hot News

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.