Avem nevoie de soare, dar si de protectie

0
392

   „Acolo unde nu intra soarele, intra doctorul”…Un vechi proverb incearca sa transmita ideea ca soarele are doar efecte benefice. Este adevarat ca soarele este cunoscut si apreciat pentru ca revarsa  o serie de efecte pozitive asupra organismului uman, insa nu trebuie sa uitam ca expunerea la soare  are si efecte negative.

Indiferent de anotimp, de varsta sau de intervalul orar, dermatologii ne sfatuiesc sa folosim o protectie solara adecvata. Este adevarat ca vara expunerea la soare prezinta un risc mult mai ridicat de a dezvolta diverse afectiuni. Trebuie sa fim constienti de faptul ca o expunere neadecvata la razele ultraviolete poate avea efecte nedorite, cum ar fi,dezvoltarea a  numeroase boli de piele. O simpla arsura solara este suficienta pentru a dubla riscul de a fi predispusi aparitiei  celei  mai periculoase  forme  de cancer la piele – melanomul! De asemenea, este indicat sa consultam medicul pentru a gasi o crema cu o  protectie adecvata.

Sensibilitatea la razele UV  difera  si in functie de  zonele  de pe corpul uman : cea mai accentuata se afla pe zona fetei (100%), apoi pe cea a pieptului, spatelui si abdomenului (80%), cea de pe brate si regiunile laterale ale toracelui (75-50%), de pe gat, genunchi si coapse (50-25%),iar  cel mai mic grad de sensibilitate se inregistreaza  pe maini si pe labele picioarelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.