Prea multe substante cu risc in produsele cosmetice pentru copii

Marea majoritate a produselor cosmetice utilizate in Franta ca articole de toaleta pentru copii contin substante cu un „risc ridicat”, a avertizat organizatia neguvernamentala Women in Europe for a Common Future (WECF) intr-un studiu publicat luni, informeaza pe site-ul sau ziarul Le Monde. Asociatia, care se bazeaza pe o retea formata din 150 de organizatii…

Citește mai departe
Cum ne poate imbolnavi expunerea la aluminiu, intalnit pretutindeni

Cum ne poate imbolnavi expunerea la aluminiu, intalnit pretutindeni

Prezent in multe dintre produsele care ne inconjoara, incepand de la cosmetice si pana la ambalajele alimentare, aluminiul se poate acumula in creier, favorizand aparitia bolii Alzheimer, avertizeaza un expert britanic. Intoxicatia cu aluminiu ar putea alimenta boala Alzheimer, informeaza The Telegraph. Avertizarea a fost facuta de profesorul Christopher Exley de la Universitatea Keele, Marea…

Citește mai departe
Zmeura, fructul tinere?ii ve?nice

Zmeura, fructul tineretii vesnice

Zmeura, fructul tineretii vesnice, cu un gust inconfundabil, isi are originea in Asia. Numita si „regina fructelor de padure”, ea se gaseste, astazi, pe toata suprafata globului. Primele mentiuni despre zmeura au fost consemnate in 1548 intr-o carte, scrisa in limba engleza, despre beneficiile medicale ale plantelor. Zmeurul este un arbust peren, care apartine genului…

Citește mai departe
Ibuprofenul, aspirina ?i razele ultraviolete, provoac? celulita

Ibuprofenul, aspirina si razele ultraviolete, provoaca celulita

Celulita, asa numita „coaja de portocala”, este favorizata de o serie de cauze neasteptate, ce pot fi insa prevenite prin cateva schimbari simple ale stilului de viata, atrag atentia oamenii de stiinta. Potrivit Daily Mail, citat de Mediafax, printre factorii ce favorizeaza aparitia celulitei sunt: razele ultraviolete, pozitia picior peste picior, analgezicele, fumatul, stresul, curele…

Citește mai departe

Geoingineria si schimbarile climatice

De la umbrelele solare la inmultirea algelor pana la densitati uriase, exista o multime de idei pentru racirea planetei. Dar exista oare si pericole ascunse? Geoingineria – interventia pe scara larga asupra sistemului climatic planetar – poate oferi unele raspunsuri. OOPS. Noi nu am vrut-o, dar se pare ca am imbolnavit planeta. Ce putem face…

Citește mai departe

Alimente care protejeaza pielea de soare

Actiunea razelor ultraviolete asupra pielii reprezinta una dintre cauzele imbatranirii premature a acesteia. Un lucru mai putin cunoscut este faptul ca, in afara cremelor de protectie solara, exista si alimente care ajuta organismul sa faca fata mai bine agresiunii soarelui. Odata cu sosirea verii, creste si preocuparea pentru o piele frumoasa, deoarece imbracamintea de vara ne…

Citește mai departe

Apa duce la amplificarea efectelor nocive ale razelor ultraviolete, chiar daca da senzatia de confort termic

Apa duce la amplificarea efectelor nocive ale razelor ultraviolete, chiar daca da senzatia de confort termic, iar arsurile solare si insolatia se instaleaza cu usurinta • Radiatiile ultraviolete au efect cumulativ, astfel incat intreruperea expunerii la soare influenteaza doar confortul termic, si nu efectele negative ale ultravioletelor Multi cauta sa scape de caldura acestor zile…

Citește mai departe

Ziua Mondiala a Soarelui, 21 iunie

Ziua Mondiala a Soarelui, 21 iunie, sarbatoare anuala instituita de Societatea Internationala pentru Energie Solara, a fost marcata pentru prima oara in Romania in anul 1997. Cum vremea este caniculara, Ziua Mondiala a Soarelui constituie un prilej nimerit pentru a aduce in atentie cateva masuri propuse de Uniunea Europeana cu privire la modul in care…

Citește mai departe

Zece moduri de a reduce riscul de cancer

Cercetarile recente au demonstrat ca anumite comportamente, considerate sanatoase, pot preveni circa jumatate din totalul deceselor provocate de cancer, potrivit Societatii Americane de Cancer. Iata zece schimbari ale stilului de viata, recomandate de un cercetator in domeniul prevenirii cancerului de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Seattle, dr. Anne McTiernan: 1. Nu fuma si…

Citește mai departe

Cancerul pandeste la piscina

Un nou studiu arata ca dezinfectantii reactioneaza cu lotiunile de protectie solara si transpiratia, formand un cocktail toxic de chimicale. Activitatile de vara, inotul in piscina sau expunerea la soare, chiar si cu umbrela, pot fi foarte periculoase pentru sanatate. Dezinfectantul utilizat pentru a mentine curata apa din piscina poate reactiona, de asemenea, cu urina…

Citește mai departe

Soarele agraveaza bolile cronice

Caldura excesiva duce la pierderi mari de lichide, ceea ce provoaca dezechilibre in organism. Vara, in cel mai mare pericol sunt cardiacii. Soarele supune inima la un efort suplimentar, iar pentru persoanele cu o afectiune cardiovasculara, acest lucru poate fi fatal. Cardiopatia ischemica, insuficienta cardiaca si hipertensiunea arteriala se agraveaza ca urmare a expunerii la…

Citește mai departe

Hainele de culori inchise protejeaza cel mai bine impotriva razelor ultraviolete

Hainele de culori inchise, precum negru si bleumarin, protejeaza cel mai bine impotriva ultravioletelor, chiar daca atrag caldura, potrivit unui grup de cercetatori de la Universitatea Cataluna din Barcelona, citati de dailymail.co.uk. Multe persoane considera ca hainele le protejeaza de razele nocive si aplica crema cu protectie solara doar pe zonele ramase descoperite. „Culoarea tesaturilor…

Citește mai departe

Creme solare care ne ard pielea!

Trei din cinci branduri de creme solare nu asigura protectie impotriva razelor ultraviolete sau ar putea contine o substanta toxica pentru organism, sustine raportul unui grup de lucru din Statele Unite. Enviromental Working Group este un organism care militeaza pentru protejarea copiilor impotriva substantelor toxice din compozitia alimentelor, aerului, apei si a unor produse folosite…

Citește mai departe

Cum iti poti construi o casa verde

Acoperis din gazon cu arbusti, podele din bambus, panouri solare, izolatie termica, vopsele bio si geamuri cu protectie solara sunt materialele unei case eco. Un proiect al unei case cu o suprafata de 48 de metri patrati, cat mai ecologica, a fost creat de Romania Green Building Council (RGBC – in traducere, Consiliul Roman pentru…

Citește mai departe

Radiatiile ultraviolete fac ravagii

In Europa s-a declansat o adevarata isterie fata de razele ultraviolete care au depasit de aproape zece ori valoarea suportata de piele. La noi, nimeni nu zice nimic, desi zece minute in plin soare pot transforma orice neg intr-unul malign. Se intampla si in vecini – Austria, Polonia, Ungaria, iar hartile realizate din satelit arata…

Citește mai departe