Stim cu totii ca in fiecare aliment putem gasi substante nocive pentru organism, cum ar fi asa numitele E-uri,insa nimeni nu ne spune ca mancand o banala inghetata de vanilie vom inghiti si secretii anale si urina de la castori sau ca intr-o ciocolata vom putea gasi par de sobolan, transmite MEDIAFAX.
Companiile alimentare pot face reclama folosindu-se de expresii precum arome naturale, calorii reduse si continut mare de vitamine, insa este putin probabil ca acestea sa promoveze utilizarea de vezici de la peste, nisip sau par uman, scrie Business Insider.
Iata 11 ingrediente dezgustatoare pe care le-am putea consuma zilnic in 11 produse, fara sa ne dam seama:
Colorant rosu: Rosu de cosenila (carminul), o substanta extrasa din insecta cu acelasi nume, folosit de compania Starbucks in produsele gen frapuccino, pe care le eticheteaza ca fiind vegetale. Odata cu iaurtul, gemul, prajiturile si produsele din tomate pe care le-am consumat pana acum se poate spune ca am consumat si cel putin un kilogram de carmin. Asta inseamna ca am ingerat si cel putin 70.000 de cosenile. Gandacul este zdrobit pentru a se obtine colorantul rosu.
Inghetata: Secretii anale de la castor. Aromele de vanilie si capsuni ale inghetatelor ar putea fi intensificate de ”castoreum”, un amestec din secretii anale si urina de la castori. Se gaseste, de asemenea, in parfumuri. Amestecul respectiv este etichetat sub denumirea de ”arome naturale”, deci nu vom sti niciodata ca le mancam. Bere: Vezici de peste. Cleiul de peste, obtinut din vezici uscate de peste, ii da berii aspectul de galben stralucitor.
Chilli: Nisip. Unul dintre ingredientele cheie ale produsului Wendy’s chili este dioxidul de siliciu, un agent anticoacere. Acesta este de fapt nisip sau pudra de sticla. Jeleu sau gelatina: Tesut conjunctiv de la animale. Gelatina este facuta din colagen, care este fiert in tesut conjunctiv. In prezent, gelatina este cel mai probabil facuta din piele de porc.
Guma de mestecat: Secretii de la oaie. Lanolina, o secretie uleioasa intalnita in lana de la oaie, este un aditiv folosit des la fabricarea gumei de mestecat. Poate fi gasita si in produse cosmetice, de protectie solara sau in produsele pentru copii.
Branza: Rumegus. Celuloza, sau rumegusul, este un ingredient ce se gaseste in branza faramitata. Ajuta ca bucatile de branza sa nu se uneasca intre ele.
Paine: Pene de rata si par de om. L-cisteina este un aminoacid adaugat la multe produse coapte, introducandu-se in aluat cu scopul de a creste viteza de procesare industriala. In timp ce o parte din L-cisteina este direct sintetizata in laboratoare, cea mai mare parte este extrasa dintr-o sursa ieftina si abundenta de proteine naturale: parul uman sau penele de rata.
Ciuperci: Larve. Autoritatile americane sustin ca este legal sa existe pana la 19 larve si 74 de acarieni intr-o cutie de ciuperci conservate.
Chipsurile de cartofi : Agenti de curatare. Bisulfitul de sodiu este utilizat in majoritatea agentilor de curatare folositi la vasele de toaleta. Este folosit, de asemenea, pentru a extinde durata de valabilitate si pentru a decolora chipsurile.
Ciocolata: Par de soarece. Nu spunem ca parul de soarece este ingredientul secret al ciocolatei… insa ar putea aparea accidental. Autoritatile americane permit existenta unui fir de par la o anumita cantitate de ciocolata.