Dezvoltarea turismului rural prin proiect finantat de Uniunea Europeana

  0
  490
  ECRT: "Conservarea mediului şi a identităţii etnografice, esenţiale pentru turismul rural"
  Dezvoltarea turismului rural prin proiect finantat de Uniunea Europeana

  Un proiect de dezvoltare a turismului rural si promovarea reperelor turistice din regiunea transfrontaliera riverana Dunarii Mehedinti-Borski este derulat de Asociatia Pro-Mehedinti, in cadrul Programului de Vecinatate Romania-Serbia 2006.

  Coordonatorul de proiect, Diana Budu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, ca Uniunea Europeana a alocat 138.544 euro pentru initierea, in cadrul acestui program denumit „Dunarea fara frontiere”, a unor activitati destinate incurajarii industriei turismului in zona si a semnalizarii vizibile a unor repere turistice etno-culturale.

  „Proiectul nostru, cu termen de finalizare la 30 septembrie 2009, va consolida legaturile dintre comunitatile romana si sarba si va facilita comunicarea interculturala transfrontaliera, grupurile tinta fiind locuitorii de pe ambele maluri ale Dunarii, turistii, operatorii de turism si, nu in ultimul rand, autoritatile locale”, a precizat Budu.

  Cu acest prilej, va fi realizata o banca de date cu manifestari cultural-artistice si sportive, festivaluri, balciuri, targuri, se vor identifica si contacta operatorii turistici romani si sarbi, se va infiinta un centru turistic virtual al regiunii dunarene Mehedinti-Borski, se va organiza un targ de turism romano-sarb si vor avea loc mai multe seminarii de lucru cu operatorii care activeaza in domeniul agroturistic.

  Partenerii Asociatiei Pro-Mehedinti in proiectul ‘Dunarea fara frontiere’ sunt Consiliul Judetean Mehedinti si Organizatia turistica a Primariei orasului Maidanpek, Serbia.

  (Rompres)

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.