Tot mai multe cercetari arata ca incalzirea globala este o realitate

0
394
Tot mai multe cercetări arată că incalzirea globala este o realitate
Tot mai multe cercetari arata ca incalzirea globala este o realitate

Cu toate ca pentru multi incalzirea globala este considerata jumatate mit, jumatate realitate, tot mai multe cercetari arata ca fenomenul este mai degraba o realitate. Ramane de vazut daca cei care au puterea sa previna sau sa diminueze fenomenele meteorologice extreme, reducand poluarea, o vor si face.

Schimbarile climatice ar fi condus in ultima jumatate de secol la fenomene extreme, precum valuri de canicula, temperaturi ridicate record si, in multe regiuni, precipitatii puternice, releva un nou raport realizat de Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC).

Documentul a fost facut public ieri si in el se arata ca fenomenele climatice extreme, sau chiar o serie de evenimente „nonextreme”, in combinatie cu „vulnerabilitatile sociale” si expunerea la risc pot produce dezastre legate de clima, potrivit theparliament.com.

Raport IPCC subliniaza de asemenea ca, in timp ce unele fenomene meteo si climatice extreme conduc la dezastre, altele nu fac acest lucru. Politicile de prevenire, de pregatire, de raspuns si de recuperare in fata riscurilor unui dezastru pot reduce impactul acestor fenomene si creste rezistenta persoanelor expuse la evenimente extreme, se mai arata in document.

„Principalul mesaj al acestui raport este acela ca stim suficient de multe lucruri pentru a lua decizii bune cu privire la administrarea riscurilor dezastrelor legate de clima. Uneori profitam de aceste cunostinte, insa de multe ori, nu”, a declarat Chris Field, copresedinte al grupului de lucru al IPCC care a realizat raportul.

„Provocarea pentru viitor are o dimensiune concentrata pe imbunatatirea bazei de cunostinte si o alta pe a oferi posibilitatea unor decizii bune, chiar si pentru acele situatii in care exista multa incertitudine”, a mai spus el.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.