OMS: Produsele chimice de uz casnic pot provoca grave probleme de sanatate, inclusiv cancer, reducerea fertilitatii si defecte la nastere

0
513
produse
produse
produse
OMS: Produsele chimice de uz casnic produc afectiuni grave

Produsele chimice de uz casnic pot provoca grave probleme de sanatate, inclusiv cancer, reducerea fertilitatii si defecte la nastere, arata un studiu recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Studiul este intitulat „State of the Science of Endocrine Disrupting Chemicals” si a fost publicat de Natural News.

Raportul OMS a identificat mai multe „produse chimice sintetice”, despre care organizatia a precizat ca au „implicatii grave” asupra sanatatii oamenilor.

Savantii sustin ca au descoperit o legatura intre compusii chimici din aceste produse si diverse probleme de sanatate, inclusiv cancer la san, prostata si tiroidian, afectarea dezvoltarii sistemului nervos si tulburari de atentie la copii.

Oamenii de stiinta au tras concluzia ca substantele chimice pot afecta fertilitatea femeilor si provoca leucemie in cazul copiilor.

De exemplu, experimentele facute asupra animalelor au aratat ca Bisfenol A, un compus artificial din produse ca ochelarii de soare sau cutiile de tabla, afecteaza hormonii naturali care influenteaza dezvoltarea corpului.

Savantii au precizat ca studiul reprezinta cel mai complet raport al OMS de pana in prezent. Acesta evalueaza mai multe produse chimice si prezinta dovezi clare ale efectelor nocive ale acestora, fara a se concentra asupra unui singur element sau compus.

Un studiu asemanator publicat in urma cu 10 ani releva ca exista o legatura foarte slaba intre produsele chimice de uz casnic si afectarea sanatatii oamenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.