Azil de batrani pentru elefanti

0
412
Braconaj in floare in Kenya
Azil de batrani pentru elefanti

O familie din Myanmar a construit o rezervatie pentru elefantii prea batrani sau bolnavi pentru a mai supravietui in salbaticie. Parcul natural este deschis turistilor, care pot vedea animalele in mediul lor natural

Desi majoritatea elefantilor sufera de diferite boli, angajatii de la rezervatie ii iubesc pe fiecare in parte. „Fiecare dintre ei are cate o problema. De exemplu unul are o problema cu un ochi si altul tot la un ochi, iar unul are o problema la inima. Unii dintre ei au fost atacati de elefanti salbatici in padure, asa ca au infectii”, a declarat Tin Maw, directoarea rezervatiei.

Cu mai mult de un deceniu experienta in turism, Maw (se citeste Mo) si sotul ei au infiintat rezervatia pentru a salva elefantii si a promova turismul responsabil. Ei vor ca vizitatorii sa vada elefantii ca animale salbatice, nu de circ. Totusi, pentru a se asigura ca nu exista incidente, ei au adus antrenori pentru a imblanzi elefantii.

„Pot spune ca a ingriji elefantii este la fel cu a avea grija de copiii mei. Imi dau seama cand copiii mei nu se simt bine si se insanatosesc atunci cand iau medicamente, insa la elefanti este diferit. Trebuie sa avem grija de ei in fiecare zi. Sunt ingrijorat daca nu se simt bine, la fel ca si in cazul copiilor mei”, a spus U Phoe, antrenor

Initial, proprietarii nu au vrut sa le permita turistilor sa calareasca elefantii. Cum aveau, insa, nevoie de mai multi bani pentru mancare si medicamente, au adus si exemplare sanatoase, special pentru asta.

Ingrijirea animalelor costa intre 30 de mii si 50 de mii de dolari pe an, o suma exorbitanta pentru o tara ca Myanmarul. Azilul de batrani pentru elefanti atrage numerosi turisti, in special straini, in conditiile in care aceasta industrie este abia la inceput in Myanmar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.