Vanatorii trebuie sa plateasca si pentru permisul de a vana anumite specii de pasari

Placerea ii va costa cam scump pe vanatori in acest sezon.

Placerea ii va costa cam scump pe vanatori in acest sezon. Specialistii in domeniu spun ca, pe langa cotizatiile anuale si cheltuilile pentru combustibil, vanatorii vor trebui sa plateasca si pentru permisul de a vana anumite specii de pasari.

Vanatorii sunt obligati sa achite o taxa unica de 100 de lei anual si sa lucreze 10 zile pe an pentru imbunatatirea terenurilor de vanatoare sau sa plateasca despagubiri de 400 lei. Cei care nu au mai vanat pana acum, vor trebui sa scoata din buzunar peste 15 mii de lei.

O arma de vanatoare costa aproape 12 000 de lei, costumele si accesoriile – in jur de cinci mii de lei, iar cartusele – intre cinci si opt lei bucata. Taxele pentru vanat difera de la o specie la alta. Abonamentul pentru vanarea unui fazan costa 100 de lei, iar o zi pentru vanatul prepelitelor costa 20 de lei.

Pe langa cheltuielile speciale, vanatorii trebuie sa mai dea cateva sute de lei si pentru combustibil, mancare sau alte necesitati. Vanatorii care doresc sa benefieze de anumite scutiri la plata pentru permisul de vanatoare a speciilor mai rare, trebuie sa devina parte a Societatii Vanatorilor si Pescarilor din Moldova, care are in prezent peste 15 mii de membri. Inscrierea in registrul institutiei costa 2 000 de lei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente