Vanatorii trebuie sa plateasca si pentru permisul de a vana anumite specii de pasari

0
424
Plăcerea îi va costa cam scump pe vânători în acest sezon. Specialiştii în domeniu spun că, pe lângă cotizaţiile anuale şi cheltuilile pentru combustibil, vânătorii vor trebui să plătească şi pentru permisul de a vâna anumite specii de păsări. Vânătorii sunt obligaţi să achite o taxă unică de 100 de lei anual şi să lucreze 10 zile pe an pentru îmbunătăţirea terenurilor de vânătoare sau să plătească despăgubiri de 400 lei. Cei care nu au mai vânat până acum, vor trebui să scoată din buzunar peste 15 mii de lei. O armă de vânătoare costă aproape 12 000 de lei, costumele şi accesoriile - în jur de cinci mii de lei, iar cartuşele - între cinci şi opt lei bucata. Taxele pentru vânat diferă de la o specie la alta. Abonamentul pentru vânarea unui fazan costă 100 de lei, iar o zi pentru vânătul prepeliţelor costă 20 de lei. Pe lânga cheltuielile speciale, vânătorii trebuie să mai dea câteva sute de lei şi pentru combustibil, mâncare sau alte necesităţi. Vânătorii care doresc să benefieze de anumite scutiri la plata pentru permisul de vânătoare a speciilor mai rare, trebuie să devină parte a Societăţii Vânătorilor şi Pescarilor din Moldova, care are în prezent peste 15 mii de membri. Înscrierea în registrul instituţiei costă 2 000 de lei.
Placerea ii va costa cam scump pe vanatori in acest sezon.

Placerea ii va costa cam scump pe vanatori in acest sezon. Specialistii in domeniu spun ca, pe langa cotizatiile anuale si cheltuilile pentru combustibil, vanatorii vor trebui sa plateasca si pentru permisul de a vana anumite specii de pasari.

Vanatorii sunt obligati sa achite o taxa unica de 100 de lei anual si sa lucreze 10 zile pe an pentru imbunatatirea terenurilor de vanatoare sau sa plateasca despagubiri de 400 lei. Cei care nu au mai vanat pana acum, vor trebui sa scoata din buzunar peste 15 mii de lei.

O arma de vanatoare costa aproape 12 000 de lei, costumele si accesoriile – in jur de cinci mii de lei, iar cartusele – intre cinci si opt lei bucata. Taxele pentru vanat difera de la o specie la alta. Abonamentul pentru vanarea unui fazan costa 100 de lei, iar o zi pentru vanatul prepelitelor costa 20 de lei.

Pe langa cheltuielile speciale, vanatorii trebuie sa mai dea cateva sute de lei si pentru combustibil, mancare sau alte necesitati. Vanatorii care doresc sa benefieze de anumite scutiri la plata pentru permisul de vanatoare a speciilor mai rare, trebuie sa devina parte a Societatii Vanatorilor si Pescarilor din Moldova, care are in prezent peste 15 mii de membri. Inscrierea in registrul institutiei costa 2 000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.