AZOCHIM: “Am poluat pentru ca…” / Cauza depasirilor concentratiei de amoniac …

  0
  578
  AZOCHIM: “Am poluat pentru c?…” / Cauza dep??irilor concentra?iei de amoniac …
  AZOCHIM: “Am poluat pentru că…” / Cauza depăşirilor concentraţiei de amoniac …
  AZOCHIM: “Am poluat pentru ca…” / Cauza depasirilor concentratiei de amoniac …
  AZOCHIM: “Am poluat pentru ca…” / Cauza depasirilor concentratiei de amoniac …

  “Disfunctionalitatile la pompa de amoniac si la cea de carbamat de amoniu, respectiv, oprirea si pregatirea pentru reparatie a pompei de amoniac de inalta presiune de pe linia I de fabricatie si pornirea pompei de rezerva si oprirea pentru interventii a unei pompe de carbamat de amoniu. Aceste manevre pot genera emisii reduse de amoniac in aer, pentru perioade foarte scurte de timp, deoarece necesita aerisirea traseelor intre elementele de izolare si corpul pompei “, a mentionat conducerea societatii Ga Pro Co Chemicals Savinesti (fostul AZOCHIM).

  Duminica, 9 februarie, combinatului de ingrasaminte chimice a inregistrat o depasire a concentratiei maxime admisibile de amoniac in atmosfera, fapt confirmat de masuratorile efectuate de Agentia pentru Protectia Mediului Neamt. Controlul derulat luni, 10 februarie la combinatul de ingrasaminte Ga Pro Co Chemicals din Savinesti s-a finalizat cu o amenda de 7.000 de lei aplicata de Garda de Mediu Neamt pe seama celor constatate si a determinarilor facute de Agentia de Protectia Mediului Neamt.

  De asemenea, SC Ga Pro Chemicals (Azochim) a luat masuri pentru imbunatatirea dotarilor pentru monitorizarea emisiilor de amoniac.

  La inceputul anului trecut, Ga-Pro-Co Chemicals a fost protagonista unui incident de mediu asemanator, doar ca mult mai grav. Atunci, concentratia maxima admisibila de amoniac in atmosfera, in Savinesti, a fost depasita de 14 ori!

  In 2010, apa din canalul de aductiune al raului Bistrita a fost poluata, timp de trei zile cu ion amoniu NH4, aerul fiind si el poluat cu amoniac. Atunci firma a primit amenzi in valoare totala de 85.000 de lei.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.