Bacau: Braconier prins pe Lacul Serbanesti

1
264

La nici o saptamina de la popularea cu crap si caras a Lacului Serbanesti, voluntarii Centrului Regional de Ecologie au surprins, duminica, pe luciul lacului un braconier de 27 de ani, cu antecedente penale, care avea amplasate doua plase de tip monofilament.

Alte opt plase cu o lungime totala de peste 500 de metri au fost gasite in barca. Braconierul, impreuna cu barca si plasele, a fost preluat de Gruparea de Jandarmi Mobila Bacau in vederea intocmirii actelor premergatoare pentru dosar penal. Pestii gasiti in plase au fost eliberati.

„Centrul Regional de Ecologie a populat saptamina trecuta Lacul Serbanesti cu citeva sute de exemplare de crap si caras, pentru a spori fondul de pesti reproducatori pentru primavara anului 2008. Actiunea de populare nu a trecut neobservata de catre braconieri, care au pus la bataie tot arsenalul de plase pentru a prinde pestii abia adusi in lac. Noi vom continua insa, in perioada urmatoare, supravegherea lacului pe timp de noapte, pentru a impiedica braconajul”, spune coordonatorul CRE, Gabriel Gritcu.

Sursa: Ziarul de Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.