Bacaul, la a IV-a editie a Forumului Regional de Investitii Nord-Est Romania

  0
  383

  Forumul Regional de Investitii Nord-Est Romania, editia a IV-a, a fost organizat in aceste zile la Bacau. Partenerii din acest an au fost Agentia Regionala pentru Protectia Mediului Bacau (ARPM), Primaria Bacau, Consiliul Judetean (CJ Bacau) si Institutia Prefectului.

  Au fost prezenti reprezentanti ai ministerelor implicate in gestionarea viitoarelor programe finantate din fondurile structurale, reprezentanti mediului de afaceri, bancilor si altor institutii finantatoare, oameni de afaceri etc. In deschiderea forumului, au luat cuvantul reprezentantii autoritatilor locale bacauane, prefectul Gabriel Berca, presedintele CJ Dragos Benea, primarul Romeo Stavarache, alaturi de directorul executiv al ARPM Bacau, Iulian Movila si directorul general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Constantin Apostol.

  S-a precizat printre altele ca „Regiunea de Nord-Est si Bacaul reprezinta poli de crestere economica, insa doar daca lucram impreuna(…) Ca membri ai UE trebuie sa invatam cum s-au dezvoltat altii odata cu integrarea europeana”. Despre tema evenimentului din acest an (respectiv, definirea conceptului de „dezvoltare regionala durabila”), directorul ARPM Bacau, Iulian Movila, a precizat ca forumul reprezinta una din sursele de baza ale obtinerii informatiei de ultima ora privind „problematica de mediu.

  Dezvoltarea regionala durabila in contextul inovarii, adica aplicarea celor mai noi tehnici, vizeaza o dezvoltare economica puternica. Beneficiem de un proiect pe care il aplicam de doi ani sI jumatate cu experti straini din Italia, Grecia si Belgia. Anii urmatori va creste gradul de absorbtie de fonduri, sunt ani decisivi, iar problematica din industria mare poate fi rezolvata si la noi cu finantare din fonduri europene”.

  Evenimentul din acest an a avut, pentru prima data, doua componente. Este vorba despre forum, desfasurat la SC Agricola International Bacau intre1-2 noiembrie si deschis prin conferinta intitulata „Dezvoltare regionala durabila in contextul inovarii”.

  A doua componenta o reprezinta „Bursa de contacte”, din 2 noiembrie, desfasurata la Parcul Industrial HIT Hemeiusi pe patru sectiuni: reprezentanti ai Autoritatilor de Management si Organisme Intermediare pentru Programele Operationale Sectoriale 2007-2013; banci comerciale cu reprezentare in Regiunea Nord-Est; companii din sectorul constructii; organizatii de sprijinire a afacerilor si firme de consultanta. (Aida P.)

  Sursa: Observatorul de Bacau

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.