Baia Mare: Conservarea biodiversitatii din Defileul Lapusului

0
581
Baia Mare: Conservarea biodiversit??ii din Defileul L?pu?ului
Baia Mare: Conservarea biodiversitatii din Defileul Lapusului
Baia Mare: Conservarea biodiversitatii din Defileul Lapusului

Proiectul „Natura, Traditie, Aventura – promovarea turismului in Defileul Lapusului”, derulat de Consiliul Judetean Maramures, se apropie de final. Campania de promovare a zonei va continua insa cu Olimpiada Defileul Lapusului dar si cu alte proiecte care prevad conservarea biodiversitatii din zona.

Ideea s-a nascut ca urmare a intocmirii unei baze de date ce atesta pentru prima data existenta pescarusului albastru in Defileul Lapusului. „Este o specie foarte rara si pe cale de disparitie. Astfel, intentionam sa transformam pescarusul albastru intr-o marca a acestui areal, in ideea de a atentiona asupra faptului ca in Defileul Lapusului exista o rezervatie naturala, o arie protejata cu specii rare.”, a punctat Delia Ruzsa, managerul proiectului.

Responsabilii proiectului au anuntat astazi ca implementarea lui se apropie de final. Pana la aceasta data, a fost realizate cu succes o serie de evenimente de promovare precum: Tabara Foto, Expozitia de Fotografie de la Constanta, Olimpiada Defileul Lapusului, participarea la Targul de Turism al Romaniei, in cadrul caruia s-a organizat o “Seara Lapusana” si Expozitia de Fotografie de la Bucuresti, realizarea unor filme documentare despre potentialul turistic al zonei si a unor albume foto.

„Toate evenimentele organizate in cadrul proiectului au avut o nota de creativitate si originalitate. Ne bucuram ca am reusit sa mentinem aceasta nota pe tot parcursul implementarii. Am ajuns aproape de finalul proiectului. Tot ce ne mai ramane de facut e o campanie de promovare si distribuire a materialelor promotionale realizate si lansarea site-ului oficial de promovare a Defileului.”, a mai declarat Delia Ruza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.