Boala din apă:„Intoxicaţia cu nitriţi este foarte periculoasă, poate să ducă la deces“
Balesti, comuna cu cei mai multi nitrati in apa din judet

In cadrul proiectului “Controlul Integrat al Poluarii cu Nitrati” organizat astazi de catre Ministerul Mediului si a Padurilor la Craiova, se va dezbate problema legata de comuna gorjeana Balesti care a fost detectata ca zona in care, in unele locuri, valoarea nitratilor in apa depaseste de 2 ori valoarea maxima admisa. La deschiderea Campaniei vor fi prezenti si Madalina Ciolocoi, vicepresedintele Consiliului Judetean Gorj, impreuna cu Costica Paunescu – Director tehnic resurse de apa- Administratia Bazinala de Apa Jiu ti cu Radu Socolovschi – directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Gorj. Din acest proiect fac parte judetele Gorj, Dolj si Mehedinti.

Astazi la ora 11.00 va avea loc deschiderea Campaniei la care vor lua parte si reprezentanti ai Agentiei pentru Protectia Mediului, APIA, Autoritatea Sanitar Veterinara, DSP, Garda de Mediu, Directia pentru Agricultura si autoritati locale din judetele Dolj, Gorj si Mehedinti. Preocuparea pentru pastrarea surselor de apa este o prioritate in contextul in care peste 1.900 de localitati din Romania sunt vulnerabile la poluarea cu nitrati. Discutata va fi si problema de la Balesti, comuna cu peste opt mii de locuitori, care a fost detectata ca zona care depaseste valoarea maxima de nitrati admisa.

Reducerea poluarii
Seminarul se va desfasura pe parcursul a doua zile, 17 si 18 iulie 2012, iar printre primele teme supuse dezbaterilor se afla Legislatia europeana de Mediu si institutiile europene, Legislatia de Mediu din Romania si institutiile de Mediu, Poluarea si efectele asupra Mediului, Masuri de Protectie a Mediului, Specificul activitatilor din Agricultura si impactul asupra Mediului.
Proiectul Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti are ca scop reducerea poluarii apei si solului cu nutrienti prin investitii pentru depozitarea gunoiului de grajd si informarea publicului pentru pastrarea surselor de apa curate. Investitiile se deruleaza in 69 de localitati din zone vulnerabile la poluarea cu nutrienti. Campania de promovare a proiectului urmareste constientizarea oamenilor la riscul poluarii cu nitrati si responsabilizarea acestora pentru depozitarea deseurilor animale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here