Bani UE pentru proiecte neeligibile

  0
  414

  Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) a cerut Comisiei Europene (CE) dreptul de a finanta si anumite sectoare din industria procesarii, care sint neeligibile pentru fondurile de dezvoltare rurala, cum ar fi panificatia sau dulciurile.

  Asteptam raspuns de la CE

  „Regulamentul european ne permite sa acordam fonduri de dezvoltare rurala doar pentru unele sectoare din industria alimentara. Pentru anumite sectoare, cum ar fi panificatie, dulciuri sau apa minerala, nu se accepta finantare din fonduri de dezvoltare rurala”, a spus, ieri, Viviana Vasile, director in cadrul MADR, care a precizat ca MADR a solicitat Comisiei Europene ca si pentru aceste sectoare sa acorde sprijin financiar din fonduri de dezvoltare rurala. „Comisia Europeana a acceptat sa includem in masura de procesare si aceste domenii, dar pe o schema a ajutoarelor de stat. Am avut mari probleme in privinta acestei scheme de ajutoare de stat. Initial, am propus o varianta regionala, dar nu am primit acordul Comisiei Euroepene. Ulterior, am revenit cu o schema de ajutor de stat pentru IMM-uri, pentru care nu am primit inca raspuns de la Comisie”, a explicat Viviana Vasile.

  Fonduri de 741 de milioane de euro

  Comisia Europeana a recomandat Romaniei sa nu primeasca proiecte inainte de aprobarea Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR). Romania trebuie sa trimita Comisiei Europene, pe 12 decembrie, Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) revizuit, in functie de observatiile facute de Comisie pe baza documentului propus initial de Romania.
  PNDR stabileste politicile si actiunile de dezvoltare rurala pentru perioada 2007-2013, in domeniile agricol, silvic si dezvoltare rurala, dar si proiectele de investitii. Prin PNDR se vor derula, pina in 2013, fonduri europene de peste 8 miliarde de euro, fonduri provenite din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurala.

  Potrivit datelor furnizate de MADR, fondurile pentru dezvoltare rurala repartizate pentru acest an sint de 741,6 milioane de euro.

  Sursa: Monitorul de Alba

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.