Becul Pharox 60 de LED-uri consuma doar 6 wati si lumineaza precum un bec obisnuit de 60 de wati

Cel mai trainic bec !Becul Pharox 60 de LED-uri consuma doar 6 wati si lumineaza precum un bec obisnuit de 60 de wati. Pharox 60 are o dulie normala, standard, este facut doar din materiale reciclate si este cel mai eficient corp de iluminat de pe piata, la ora actuala. Mai mult becul este prevazut cu un mini-sistem ce il mentine la o temperatura foarte scazuta si nu contine plumb, wolfram sau mercur precum competitorii sai actuali, ceea ce-l face a fi si cel mai prietenos bec cu mediul inconjurator. Comparativ cu becurile pe incandescenta, ce dureaza in medie 1,000 de ore, Pharox are o speranta de viata de 35,000 de ore.

Conform producatorilor americani daca fiecare locuitor din SUA ar schimba doar un bec din casele lor cu noul Pharox s-ar economi 1,4 miliarde de dolari si 9 miliarde de kilowati, pe an. Acest lucru ar reduce de altfel emisiile de carbon cu 5,2 miliarde de kilograme anual. Desi nu ar fi practic sau economic sa schimbati toate becurile din casa cu Pharox, schimband doar cateva, mai ales in camerele unde lumina este aprinsa cel mai mult, este mult mai accesibil decat investitia in panouri solare, de exemplu si este mult mai intelept ca inainte de gasirea de alternative ecologice sa incepem cu economia directa, care ne este cel mai mult la indemana.

Producatorii sustin ca Pharox va dura de 6 ori mai mult decat tuburile fluorescente si de 35 de ori mai mult decat un bec cu incandescenta cu o durata de viata de 25 de ani. Pharox are totusi trei competitori pe piata: Zetalux EarthLED ( pret de 39 de dolari), Crane GeoBulb ( pret de 99 de dolari) si Philips EnduraLED ( cu 40 de dolari ) dar noul corp de iluminat ii bate prin cost, greutate, factorul putere si wati.

Pretul Prharox-ului este de 39,95 de dolari dar comparand pretul cu calitatea si grija fata de mediul inconjurator eu spun ca se merita. Oricum se asteapta ca pretul sa scada pentru ca becul sa fie accesibil tuturor. Prarox 60 este momentan disponibil doar pe mypharox.com si pe Amazon.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *